Un ziar reprezintă oglinda societății, se întrepătrunde cu aceasta, îi devoalează tarele și, de asemenea, îi recunoaște meritele.
Flacăra Roșie – de rit nou, cum îmi place să spun – a împlinit 16 ani de apariție non-stop, pe piața arădeană. Mai întâi tipărită (print, cum spun ziariștii) și, apoi, conformându-se direcției în care a apucat-o presa scrisă, în mediul on-line.
Flacăra Roșie a ales să facă, încă de la început, un altfel de presă. Să aibă un conținut atât informativ, cât și umoristic, pamfletar, în abordarea subiectelor. Căci, nu-i așa, râzând biciuim moravuri.
De-a lungul anilor – nu puțini: 16 ani, adică 192 de luni sau 5844 de zile – majoritatea mai-marilor urbei au fost menționați, dojeniți, criticați, miștocăriți sau, acolo unde a fost cazul, lăudați. acuzat de diferite jocuri, mai ales politice, Flacăra Roșie și-a văzut de drumul ei, având un singur partener permanent și apreciat: cititorul!
De altfel, pot spune cu mândrie că Flacăra Roșie are cititori inteligenți, subtili, care înțeleg adevăruri care uneori nu pot fi scrise, știu să citească printre rânduri!
Nu în ultimul rând, în decursul celor 16 ani în Flacăra Roșie au scris nume mari ale Aradului și nu doar ziariști, ci și istorici, procurori, profesori etc. Cu modestie, dar și cu mândrie, mă simt împlinit că mi-am găsit și eu, multă vreme, loc în acest ziar și, bineînțeles, în inimile cititorilor.
Închei prin a vă ura Sărbători Fericite, pline de bunătate și împlinire. Și, de ce nu, cu mult umor pen’că (risc să mă repet) ridendo castigat mores.
Teofil GRĂDINARU

 

UPDATE – Videoclip filmat în urmă cu ani buni, în actualul sediu al ziarului

Răscolind prim cutia de amintiri am găsit un videoclip, din anul 2017 filmat de către colegul nostru Călin BIBE, videoclip pe care vă invităm să-l vedeți în continuare: