Prin păienjenișul de escrocherii datorate setei de putere, vanității, senilității sau pur și simplu placidității primarului Nicușor Dan se ascunde tema solitudinii supreme. De la un punct încolo Nicușor Dan devine aproape absent în scena politică pierzând orice contact real cu bucureștenii a căror imagine asupra marelui conducător este un mix de groază și stupoare și care se raportează la el ca la un nimeni absolut

România a rămas de 33 de ani în ziua cârtiței. Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice. Nicușor Dan nu își murdărește mâinile însă permite tuturor celor din subordinea sa să fure fără opreliște, precum făcea Ion Iliescu în vremurile de glorie ale PSDR. Societatea de Transport București este o companie folosită de PNL și USR ca sursă de îmbogățire pentru activul de partid și de stat cu ajutorul primarului corupt Nicușor Dan.

Directorul general al STB SA, Adrian Criț, este un șef model pentru clasa politică mafiotă care stăpânește România de 33 de ani. Criț ia de la săraci (angajați STB) și dă la bogați, adică lui însuși! Adrian Criț este cel mai bine plătit om din conducerea STB. Din fluturașul de salariu reiese că veniturile nete ale șefului STB SA, într-o singură lună, ajung la 22.000 de euro.

Primarul general, Nicuşor Dan şi directorul Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, vizitează primul tramvai din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti care va circula pe linia 41, la depoul Militari din București, joi 2 iunie 2022. Inquam Photos / George Călin

STB este cel mai mare angajator din Capitală. A avut afaceri de 220 de milioane de euro în anul 2022 și un profit minuscul: 80.000 de euro, pentru că stăpânii săi din PNL și USR au avut grijă să o paraziteze după bunul plac. Toate problemele pleacă din biroul primarului general, Nicușor Dan. Dan este bun prieten cu Adrian Criț și îi permite să facă tot felul de escrocherii. Mai mult, Nicușor Dan girează cu propria lui semnătură furturile din cadrul Societății de Transport București.

Adrian Criț are voie să devalizeze Societatea de Transport București cu trei milioane de euro printr-o asigurare pentru eventuale pagube provocate companieisusțin surse din cadrul STB.

STB, vacă de muls pentru partid

În anul 2010 a fost numit Adrian Criț șef la RATB în interesul mafiei din PDL. Cum a ajuns în funcție, Criț a oferit o secție din cadrul URAC – Uzina de Reparaţii – Atelierele Centrale – companiei Astra Vagoane conduse de Valer Blidar pentru a construi tramvaie. Evenimentul a fost sărbătorit cu multă șampanie și bucate alese, la paranghelie fiind invitat și ambasadorul Austriei de la acea dată. Adrian Criț este finul Elenei Udrea și al lui Dorin Cocoș. Criț a fost demis de primarul PDL al sectorului 6, pușcăriașul Poteraș, pentru că nu executa ordinele pe linie de partid. În sprijinul lui Adrian Criț a venit atunci Anca Boagiu, care l-a pus în Consiliul de Administrație al RATB. Odată cu venirea PNL și USR la putere Adrian Criț a fost adus din nou la noua companie de transport a Bucureștiului STB SA de Nicușor Dan la ordinele lui Ludovic Orban.

ONG-ul Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov este o noua sinecură creată pentru a angaja ,,lipitorii de afișe” și pentru a scoate de sub controlul Consiliului General al municipiului București cheltuirea banilor publici și „sifonarea” acestora către clientela de partid.

Adrian Criț ocupă ilegal funcția de director al STB prin intermediul deciziilor ilegale ale membrilor Consiliului de Administrație.

Penalii lui Nicușor Dan au modificat în mod repetat organigrama STB în funcție de nevoile partidelor care au majoritatea în Consiliul General al Municipiului București, PNL și USR în cârdășie cu PMP. Angajarea de personal fără a fi respectate prevederile și cerințele legale este o practică uzuală sub Nicușor și Criț. Atât simpli salariați dar și directorii, consilierii directorului, dar și membrii CA încalcă legea și comit acte de fals și uz de fals în declarațiile de avere. Numirea membrilor Consiliului de Administrație al Societății de Transport București SA a fost facută cu încălcarea dispozițiilor din O.U.G. nr. 109 din 30 noiembrie 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Transferurile și detașările de personal făcute între Societatea de Transport București SA, Societatea de Transport Voluntari, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) și Primăria Municipiului București încalcă legea, dar legea o fac stăpânii din PNL și USR, iar DNA și alte structuri de Parchet au grijă să protejeze această mafie, pentru că șefii acestor instituții sunt la rândul lor numiți politic de dulapul de la Cotroceni, patronul mafiei liberale.

Iordache, combinatorul din PMB – folosit de Băsescu, Oprescu, Firea și Dan

Adrian Iordache juristul PMB și-a angajat cumnata Cristina-Livia Iordache în cadrul STB ca șef serviciu juridic cu sprijinul lui Nicușor Dan. Nicușor Dan promitea bucureștenilor în campania electorală că îl demite pe Iordache deoarece are 4200 de euro salariu lunar și fiindcă a comis mai multe acte de abuz în serviciu. Odată ajuns în funcție Nicușor Dan a preluat schemele criminale de la Gabriela Firea, iar Iordache a devenit om de bază în echipa sa.

Adrian Iordache

Adrian Iordache reiese că s-a angajat la Primăria București în 2000, în funcția de consilier juridic. După un an, el a devenit Șef Serviciu consilier juridic. În 2002 și 2003 a fost Director General al Direcției Generale Juridice, iar din 2003 este Director Executiv al Direcției Juridice la Primăria Municiului București.

În perioada lui Traian Băsescu, Adrian Iordache era consilier juridic şi este cel care a negociat cu Costel Costanda în afacerea Cartierului Francez, în urma căreia Primăria a fost obligată să plăteasca 113 milioane de euro. Tot el este cel care a negociat în perioada Gabrielei Firea, cu Costel Constanda stingerea unei părţi a acestei datorii colosale prin alte terenuri, cu alţi bani. Adrian Iordache a supervizat şi un alt proiect mizerabil care atârnă în cârca bucureştenilor – Cathedral Plaza. Proiect declarat ilegal de către instanţe.

Adrian Iordache a nășit și combinația lui Adrian Criț și Nicușor Dan pentru achiziția de tramvaie de la omul de afaceri Valer Blidar, deși nu a fost respectat caietul de sarcini. Combinația lui Blidar, Criț și Nicușor are iz penal, dar cine să investigheze când toți sunt mânjiți și puși în funcție de partidul stat.

AGA STB

În cadrul Adunării Generale a Acționarilor a STB SA avem numai oameni cu carnet de partid. Melciu Florin a fost numit de PNL SECTOR 4 în cadrul AGA. Melciu ocupă și funcția de președinte a comisiei de transporturi din Primăria Capitalei. Acesta are o firmă în domeniul medical unde trimite angajații STB să își facă analize RMN. Compania lui Melciu se numește Centrul Medical Omega Scan și are sediul pe Calea Vitan nr. 9 a.

Purcărea Sorin (PNL), Militaru Cătălin (PMP), Covaci Florin (USR).

Marian-Cătălin Militaru, consilier general din partea PMP, Cătălin Constantin Șerpescu, consilier local la Sectorul 2 din partea aceluiași partid, și omul de afaceri Corin Romanescu, proprietarul restaurantului The President din Parcul Tei, au fost reținuți în 2021 de DNA. Militaru a fost acuzat de trafic de influență, dar se pare că Nicușor Dan lucrează bine și cu penalii lui Băsescu.

Mitu Răzvan-Aurel – PNL

Mardarovici Diana – PNL

Florescu Adrian-Constantin – PMP

Rău Gabriel – USR

Ninel Boșcu și Rudeanu Bujor Silviu PNL Ilfov,- garantat Hubert Thuma.

Consiliul de Administrație al STB

Paul Cristian Moldovan, city manager-ul primarului Ciprian Ciuci de la PNL sector 6, face parte și din CA al STB. Directorul STB, Adrian Criț – administrator al mai multor firme private și donator al Partidului Național Liberal, a ascuns decizia de numire a lui Moldovan și a refuzat să facă publică remunerația pe care omul penelistului Ciprian Ciucu, edilul sectorului 6 al Capitalei, o primește încă de la finele anului trecut de la compania de stat.

Paul Cristian Moldovan – Adrian Criț

Andreea Moldoveanu vine de la PNL Sector 2, fiind pusă în funcție de agramata Monica Anisie.
Andrei Dinculescu Bighea – PNL Sector 3
Dan Ștefan Meran – președinte PNL Sector 5
Mihai Teodorescu – președintele comisiei de transporturi de pe vremea Gabrielei Firea, acum PNL Sector 5
Lucian Ovidiu Heiuș – fost șef ANAF, omul lui Valer Blidar, fost inginer la ASTRA ARAD
Bogdan Damian – PNL Sector 3. Damian este șoferul fostului premier Florin Cîțu. A fost șeful de cabinet al acestuia la Senat și s-a mutat împreună cu ex-președintele partidului la Ministerul de Finanțe, apoi la Palatul Victoria. Pentru a-și spori veniturile, Damian a fost numit în CA al STB.

DIRECTORI STB

Cristian Ilaș activează și la PNL Sector 6, și la Sindicatul Transporturilor București și la STB, unde este director de Exploatare. Cristian Ilaș este finul lui Ludovic Orban.

Daniel Istrate – PNL Sector 4, Sorin Andrei – PNL Sector 3, Bogdan Catricica – PNL Sector 5, Emil Militaru – PNL (fost consilier Adrianei Săftoiu), Mariana Mira Gheza – PNL Sector 3. Gheza a activat la Tarom și Elcen în trecut. Niciun director nu a fost angajat prin concurs, toți fiind numiți politic la ordinele caracatiței infracționale patronate de Nicușor Dan.

Nicușor și Criț au o direcție de spionaj care face dosare muncitorilor STB

Nicușor Dan și Adrian Criț au apucături de dictatori. Cine nu se subordonează ordinelor celor doi corupți sunt cercetați de milițianul Ghinescu C. Florin, fost șef birou Secția 8 Poliție București, și ajutoarele sale venite pe linie de partid. Ghinescu a fost adus de Adrian Criț și Nicușor Dan pe funcția de șef Birou la STB. Ghinescu C. Florin întocmește dosare muncitorilor care se plâng de condițiile de lucru s-au de problemele din cadrul companiei. Aceste dosare ajung pe masa lui Adrian Criț, iar muncitorii sunt concediați în mod abuziv și dați exemplu în fața colectivului, pentru ca nimeni să nu mai îndrăznească să se revolte împotriva mafiei din cadrul companiei.

Cei care au participat la greva STB au avut de suferit din cauza acestei aripi a Securității din cadrul STB. 229 de angajați au fost documentați și concediați la ordinele lui Nicușor Dan și Adrian Criț. Majoritatea angajaților STB au câștigat în instanță litigiile de muncă și au fost reaîncadrați, fapt ce demonstrează practicile securistice ale celor doi triști, Criț și Nicușor.

Valer Blidar, Criț, Nicușor și Bujduveanu, un contract cu iz penal

Omul de afaceri arădean Valer Blidar a demonstrat în timp că știe să investească în oameni. Adrian Criț, noul director general al STB, a obținut în 2011 un credit de 250.000 de lei de la Banca Comercială Feroviară, controlată la vremea respectivă de Valer Blidar, patronul companiei Astra Vagoane Călători din Arad. Blidar a garantat cu un cont personal împrumutul obținut de Criț. Odată ajuns în funcție la RATB, Criț i-a oferit o secție din URAC pe care o folosește gratuit până în zilele noastre.

După mai bine de 12 ani hala de producție tot nu a reintrat în posesia STB SA, creând un prejudiciu uriaș societății municipale. Achiziționarea a 100 de tramvaie de la Asocierea: ASTRA VAGOANE CALATORI S.A. (Lider) și o firmă din China CRRC QINGDAO SIFANG CO. LTD este unul din cele mai mari tunuri girate de Nicușor Dan. România are nevoie de producători locali, dar din păcate acest Blidar este un personaj sulfuros, care împreună cu Gruia Stoica, Cristian Burci și alți bandiți au distrus uzinele de vagoane ale României. După ce au distrus uzinele de vagoane au trecut la societățile de transport public local.

Pe același tipar, Valer Blidar i-a oferit un credit de 311.000 lei lui Stelian Bujduveanu prin Banca Feroviară. Stelian Bujduveanu este viceprimarul Capitalei, iar Adrian Criț directorul STB, oameni care i-au oferit pe tavă un cotract de 980 milioane de lei, iar vehiculele au o garanție de șapte ani acordată de producătorul arădean. Garanția lui Blidar poate fi utilizată pe post de hârtei igienică grație coruptului Nicușor Dan.

Stelian Bujduveanu – PNL – viceprimarul Capitalei

Nu surprinde pe nimeni că directorul și viceprimarul au luat credite girate personal de Valer Blidar de la banca unde el avea calitate de acționar majoritar.

În mai 2021, Primăria Capitalei semna un contract cu Astra Arad vizând furnizarea a 100 de tramvaie, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, parțial asigurată din fonduri europene.

Cele aproximativ 200 de milioane de euro anunțate in mai de Nicușor Dan reprezintă peste 980 milioane de lei, o creștere substanțială de la valoarea inițială de circa 840 de milioane de lei din cauza întârzierilor acordării contratului.

Tramvaiul Imperio este o combinație mai veche a lui Blidar și Adrian Criț. Prin 2011, Valer Blidar anunța că „tramvaiul Siemens made in Romania iese pe șine într-o lună”. „Fabrica Astra Vagoane Călători din Arad va lansa, într-o lună, prototipul primului tramvai cu adevărat modern care se produce în România, după Revoluție. Denumit „Imperio”, tramvaiul reprezintă o colaborare între Astra Vagoane și gigantul german Siemens. Know-how-ul necesar aparține Siemens, iar Astra Vagoane a asigurat platforma tehnică și mâna de lucru necesare dezvoltarii tramvaiului”, afirma Valer Blidar în 2011.

Șpagă de milioane pentru finul lui Lucian Bode

Corupții din PNL au impus Astra Vagoane să încheie parteneriat pentru scrisorile de garanție cu un IFN fantomă Capidava, controlat de un anume Vlad Ghinescu, Alex Floroiu și un anume Mihăiță Ursu. Potrivit surselor Anchetatorii.ro din cadrul PNL, Mihăiță Ursu este finul lui Lucian Bode și fostul șef al TAROM, actualmente consilierul viceprimarului Sectorului 2.

Indivizii din spatele acestor IFN-uri emit scrisori de garanție fără nicio valoare deoarece aceste sărăcii de firme fantomă din Casa Presei Libere nu au cod SWIFT. Aceste IFN-uri de partid nu au nicio valoare și nu pot garanta nimic fără cod SWIFT. Protocolul MT 760 este un tip de mesaj rapid care este utilizat de bănci la emiterea unei garanții sau a unei scrisori de credit standby. Mesajul rapid MT 760 este trimis de banca emitentă către banca avizatoare. Astfel, coruptul Nicușor Dan putea verifica dacă IFN-UL are cele 333.990.895 lei în conturi.

Nicușor Dan a semnat ca primarul, în numele Primăriei București, contractul cu Astra Vagoane Călători SA , acceptând ca Astra să vină la masă cu o scrisoare de garanție de bună execuție ilegală.

În cazul în care apar probleme în contract, greșeli de producție sau carențe la livrare, Primăria București și banii bucureștenilor sunt total neprotejați, chiar și în fața instanței, asta pentru că Finance One IFN cu care s-a semnat scrisoarea de garanție de către Astra Vagoane este o fantomă financiară. Iar probleme grave au apărut în cazul tramvaielor lui Blidar.

Comisioanele primite de la Astra Arad sunt de milioane de lei în cash. Numai pentru scrisoarea de bună garanție falsă, adică numai pentru 2 pagini trase la imprimantă, șmecherii din PNL au încasat 200 de mii de euro.

IFN-urile fantomă prin care cei din PNL au jefuit Astra Arad și Primăria Capitalei au ajuns azi pe numele unui cetățean ucrainean Soroka Oleksandr, iar numele a fost schimbat în SINISTER MEDIA GROUP SRL. Se pare că pe Mihăiță nu prea îl duce capul.

Din documentele de mai jos reiese caracatița IFN-urilor liberale în diversele lor forme și denumiri. În ultimul act apare numele lui Mihăiță Ursu, finul lui Lucian Bode, membru în consiliul de administrație, acesta cedând firma cetățeanului ucrainean Soroka Oleksandr.

Valer Blidar nu a respectat caietul de sarcini

Valer Blidar, Mihaiță Ursu, Adrian Iordache și Nicușor Dan pot fi ridicați frumos de DNA și puși la loc cu răcoare pentru scrisorile de garanție ilegale.

Pentru șpaga dată de Blidar pe linie de partid acesta a sărit calul și a încălcat caietul de sarcini într-un mod grosolan. Motoarele tramvaielor Imperio nu respectă caietul de sarcini astfel au apărut probleme cu omologarea lor. Astra Arad a înlocuit, în timpul fabricării, motorul pe care ar fi urmat să-l aibă inițial noile tramvaie, cu o putere de 120 de kW, cu unul care poate atinge o putere de 100 de kW.

Probleme nu au fost doar cu motoarele tramvaielor Imperio ci și cu dimensiunile lor. Pentru modificarea stațiilor STB sunt estimate costuri de circa 100 de milioane de lei. Din tramvaiele lui Blidar au mai dispărut rastelul pentru biciclete și ușa separată pentru vatman, după cum figura în caietul de sarcini. De la începutul anului și până acum, noile tramvaie au avut parte de deraieri, tamponări și incendieri.

Cei din Primărie au refuzat inițial să semneze procesele de recepție, astfel încât ele să poată fi puse în circulație. Deranjat de faptul că oamenii tot refuzau să semneze procesele verbale ilegale de recepție Nicușor Dan i-a schimbat până când unul și-a făcut curaj și a urmat ordinul venit pe linie de partid.

Curtea de Conturi devoalează și alte probleme grave la STB despre care vom vorbi în materialul următor.