UTA a practicat luni unul dintre cele mai slabe meciuri ale ei de până acum în acest tur al Superligii. Și nu cu orice adversar, ci împotriva unui Dinamo mult mai neputincios decât toate echipele întâlnite până în acest moment.
Cu doi fundași laterali total dezorientați, cu un Fabry care întârzie să revină la forma lui arătată în primele meciuri ale UTA-ei, cu trei stafii care au bântuit haotic și fără folos în atacul Bătrânei Doamne, Ofosu , Luckassen și mai târziu Cooper, arădenii au avut ,luni,noroc cu carul și cu VAR-ul (ca să rimeze).
Nu putem să ne explicăm, nu putem să ne imaginăm lipsa de marcaj a fundașilor sau a mijlocașilor lui Rednic, în propria suprafață de pedeapsă. De asemenea, total inexplicabilă diferența de implicare și de reușită a implicării în acțiuni coerente a lui Ofosu de la un meci la altul.
Mereu să ne bazăm doar pe Mikovschi sau să așteptăm ”trezirea” lui Fabry?
Doar cuplul de fundași centrali Stolnic- Conte, alături de travaliul lui Freitas și Cristian Mihai plus cât de cât raidurile lui Stahl au mai funcționat așa cum trebuie.
Cu toate acestea UTA a obținut trei puncte mari, enorm de mari, împotriva unei contracandidate ( până luni) la retrogradare, însă Mircea Rednic va trebui să ia o goarnă și să trimbițeze ” Trezirea! și Adunarea!” pentru că circul din zona inferioară a clasamentului nu s-a terminat.
Ioan HAMZA
P.S.: De la presa scrisă și până la crainicii meciului din studiourile de televiziune s-a răpândit zvonul cu că lui Abeid nu i s-a putut rezolva viza de ședere în România. Total greșit. Fundașul stânga arădean a suferit o accidentare în meciul de cupă, iar acum se află în Mauritania, tratându-se la lotul național sperând ca să devină competitiv pentru meciurile naționale ale țării sale, după care, înapoi în Arad.
HAIDE UTA!