Frumos joacă UTA-acasă
Luni de zile , problemele gazonului de pe Stadionul ”Francisc Neuman” au fost prezentate, analizate și comentate în majoritatea articolelor, emisiunilor tv și discuțiilor pe rețelele de socializare.
Și, pe bună dreptate. Nu s-a luat în considerare că și adversarii jucau pe aceeași suprafață, ci doar speranța că echipa noastră dragă ar fi cea mai avantajată punându-i-se la dispoziție un teren ” masă de biliard”.
Pusă sub presiune de aceste numeroase articole critice, atât din presa arădeană, cât și cea națională, administrația locală, cea care deține drepturile stadionului arădean și-a dat seama că e o adevărată rușine ca una dintre cele mai titrate echipe de fotbal din România să se plimbe ca ”șătrarii”,de colo- colo, chinuindu-se prin ”arăturile” altor stadioane din țară.
S-au făcut eforturi financiare și ieri au pus la dispoziția roș-albilor un covor de iarbă nou –nouț, gândind : ”Noa, poftiți, să vedem ce motive mai găsiți!”
Chiar dacă a plouat cu o noapte înainte, darul oferit clubului s-a comportat exemplar, el fiind, câteva minute de la debutul meciului, ” controlat” cu grijă de crampoanele jucătorilor, după care, UTA a prezentat o poftă de joc nemaipomenită în această ediție de campionat.
La ultima conferiță de presă ținută la sediul clubului, joi , Mircea Rednic a răspuns șugubăț la o întrebare pusă de mine, demonstrând că mi-a citit articolul cu ” Zacusca arădeană”
În glumă l-am întrebat dacă în meciul de sâmbătă îl va folosi pe Micovschi tot fundaș lateral?
” Sâmbătă nu voi mai fi Masterchef de zacuscă, ci voi face o ciorbă”, a răspuns Rednic.
Și s-a ținut de cuvânt. Lui Micovschi îi s-au dat sarcini ofensive, și a fost , unul dintre cei mai buni jucători ai UTA-ei, sâmbătă
În ”ciorba ” lui, Rednic a mai plasat două trei frunze de leuștean cu mare putere energizantă, Benga, Conte și surpriza Kucher, un cățel de usturoi , fundașul lateral Diogo Rodriguez, iar pe la linia de mijloc, puțină smântână (atât cât trebuie la o ciorbă), reprezentată perfect, atât cât a putut juca, de Mihai Cristian.
În rest, Căpușă și-a ” cerut iertare” pentru meciul cu FCSB, evoluând mult mai atent. Fabry ne-a adus aminte că are un stâng de clasă, iar Lukassen a fost în multe momente , ” ardeiul iute”, un ” partener” de neînlocuit într- ciorbă.
Concluzia finală: UTA ne-a oferit o după-amiază de neuitat, iar meciul a fost de un spectacol rar. Faze emoționante la poarta fiecărei echipe, implicare în joc, răsturnări dese ale găleților cu VAR, un public de milioane, soare, chiar dacă a fost cu dinți, o despărțire emoționantă de fostul căpitan al echipei de aur a UTA-ei, Iosif Lereter….
Și toate aceste lucruri unde ?
Pe ”Covor verde de mătasă, mulțumim gazdă de casă”
Haide UTA!
Ioan HAMZA