Adunarea Generală a AFC UTA a fost convocată luni, 12 februarie 2024, cu o oră înaintea importantei partide dintre UTA și FC Botoșani, pentru a exclude din asociație Suporter Club UTA (SCU). Cu o majoritate covârșitoare de membri controlați de Alexandru Meszar (și de cei care se află în spatele său), excluderea din asociație a SCU, adică a entității care oferă identitatea clubului, deținătoare a mărcii înregistrate la FRF, va fi o simplă formalitate.

Nu o să insistăm asupra motivelor puerile invocate pentru excluderea SCU, ci o să subliniem ce anume înseamnă această excludere pentru gruparea care conduce clubul. Odată exclus din AFC UTA, Suporter Club UTA nu va mai putea solicita să i se pună la dispoziție datele financiare ale clubului sau alte acte (de exemplu, contracte), lucru care la ora actuală este posibil și-i „arde” rău pe conducătorii UTA-ei – asupra cărora planează uriașe suspiciuni de fapte penale. „Întâmplător”, hotărârea de eliminare a SCU din AFC UTA vine după ce asociația suporterilor a obținut, în instanță, o hotărâre judecătorească prin care trebuie să i se pună la dispoziție actele pe care gruparea Meszar le-ar vrea în continuare secrete (de ce oare?!). Conducerea clubului a atacat cu apel hotărârea judecătorească, astfel încât desecretizarea actelor se amână, dar nu la nesfârșit, desigur, cum își închipuie unii.

Iată ce a hotărât instanța, în Sentința Civilă nr. 4407/29 noiembrie 2023:

Revenind, dincolo de faptul că, într-o încercare disperată de a-și salva pielea, conducerea AFC UTA dă afară SCU din asociație, îi aruncă pe ușa din dos din club și pe urmașii baronului Neuman, cel care a fondat UTA, și pe nepotul marelui Iosif Petschovschi – care sunt membri ai Suporter Club UTA.

Nu mai vorbim despre faptul că aceeași conducere a întinat, între timp, și memoria lui Nicolae Bara, contestând în instanță faptul că acesta a lăsat suporterilor sigla, culorile și palmaresul „Bătrânei Doamne”.

Iată, mai jos, înregistrarea integrală a conferinței de presă a Suporter Club UTA: