În zilele de 14-16 februarie 2024, Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al Romaniei la Szeged, a efectuat vizite de prezentare la conducătorii autorităţilor locale din comitatul (judeţul) Csongrad-Csanad, având de asemenea întrevederi cu reprezentanţi de seamă ai mediului academic local.
Discuţiile cu oficialii ungari au vizat stadiul relaţiei bilaterale româno-ungare; situaţia comunităţii istorice româneşti din Ungaria; perspectiva dezvoltării infrastructurii între cele două ţări; oportunităţile de finanţare oferite de Programul Interreg Romania-Ungaria, precum şi alte elemente de interes comun. Oficialii maghiari susţin integrarea României în spaţiul de liberă circulaţie Schengen. Majoritatea interlocutorilor vorbesc despre importanţa refacerii legăturii feroviare dintre Timişoara şi Szeged, prin reconstruirea podului peste Mureş de la Cenadul-Unguresc (Magzarcsanad). De asemenea, se discută despre o nouă legătură rutieră, directă, între capitalele judeţelor Timiş şi Csongrad-Csanad.
În data de 16 februarie 2024, consulul general Vasiloni a vizitat Universitatea din Szeged, fiind primit de către prof. Laszlo Rovo, rectorul prestigiosei universităţi maghiare. La discuţii a asistat şi prof. Peter Zakar, prorectorul universităţii responsabil cu relaţiile internaţionale. Universitatea este cotată ca cea mai bună universitate din Ungaria, prestigiul său find conferit şi de mai mulţi laureaţi ai premiului Nobel care provin de aici, ultimul fiind Katalin Kariko, absolventă a acestei instituţii, care a câştigat Premiul Nobel pentru medicină în anul 2023, pentru contribuţia la dezvoltarea vaccinului mesager împotriiva virusului Covid-19. În acest moment, Universitatea din Szeged cuprinde 12 facultăţi, numărând peste 26.000 studenţi, printre care şi cca. 50 de studenţi români. În cadrul acestei instituţii fiinţează Catedra de Lb. şi Literatura Română, la care învaţă tineri din cadrul comunităţii istorice româneşti din Ungaria. Universitatea din Szeged are relaţii apropiate de colaborare cu universităţi româneşti din Timişoara, Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş.
În ziua de 15 februarie 2024, consulul general Vasiloni a vizitat Consiliul Judeţean Csongrad-Csanad, cu sediul la Szeged, unde a fost primit de către Gemes Laszlo, preşedintele acestui for. Instituţia dezvoltă relaţii de colaborare cu parteneri din România, în special cu Consilile Judeţene Timiş şi Arad. În ziua de 14 februarie 2024, consulul general Vasiloni a vizitat Oficiul Guvernamental al judeţului (comitatului) Csongrad-Csanad, cu sediul la Szeged, unde a fost primit de către dr. Salgó László Péter, şeful instituţiei (prefect, „foispan”), fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei. La discuţii au asistat Csaba Molnar,  directorul general al  Oficiului Guvernamental Csongrad-Csanad şi dr. Nagy Valéria Réka, şefa de cabinet. Conducerea Oficiului Guvernamental este interesată de construirea unor relaţii de colaborare, schimb de bune practici şi informaţii cu instituţii din judeţele limitrofe care se ocupă cu protecţia copilului, protecţia consumatorului, protecţia mediului, etc.
La data de 14 februarie 2024, Florin Vasiloni, consulul general al României la Szeged a efectuat o vizită la sediul Poliţiei  comitatului Csongrad-Csanad, în cadrul căreia s-a întâlnit cu g-ral de brigadă Zsolt Polyak, comandantul instituţiei şi loc.colonel Szenti Szabolcs Sandor, comandantul Poliţiei oraşului  Szeged. Cei doi au scos în evidenţă buna colaborare cu autorităţile poliţieneşti din România.