Programarea meciului UTA- U Craiova 1948, a doua zi de mărțișor, nu i-a împiedicat pe roș-albii UTA-ei să ofere 3 puncte clubului și mii de ”mărțișoare ” celor care au umplut tribunele și peluzele stadionului Francisc Neuman, sâmbătă după amiază.
Cele 3 puncte au fost un liant și mai puternic între minunatul public, club, staff-ul UTA-ei și bineînțeles jucătorii ei, mai ales că ele vor cântări greu la clasarea echipei arădene în primele 6 locuri ale clasamentului.

Totodată, victoria de ieri a strânit și mai mari regrete pentru cele două puncte pierdute acasă în meciul cu Botoșani.Dar astea au rămas doar amintiri…așa cum s-au șters din memorie și evoluțiile unor anumiți jucători în etapele trecute, totul a fost dat uitării iar bucuria de nedescris de ieri a făcut neîncăpătoare inima suporterilor arădeni aflați pe stadion în fața televizoarelor sau …pretutindeni.

Planetele s-au aliniat oarecum și pentru UTA, dar tot oarecum aceste planete sunt și parșive, lăsîndu-ne cu nodul în gât până la finalul acestei părți a campionatului.
Meciul cu Dinamo, de sâmbătă readuce în amintirea mai vechilor suporteri arădeni și bucureșteni partidele de tradiție ale anilor 60-70, între două echipe roș-albe, între formații alcătuite din valori certe ale fotbalului românesc. Spre deosebire de anul acesta, UTA și Dinamo luptau pe-atunci pentru primele locuri în clasament. Acum, adică, sâmbătă, va fi un meci care pe care, dar cu scopuri diferite. Dinamo, să scape de zona locurilor direct retrogradabile, iar UTA noastră să poată intra, chiar dacă pe ultimul loc, în zona unde ”se-mpart banii”.

Dacă victoria de ieri a fost un prilej al jucătorilor arădeni de a „oferi mărțișoare” suporterilor, meciul de sâmbătă, 9 martie, jucătorii și staff-ul să nu uite 3 puncte și pentru Ziua Femeii.

Acestea să nu fie alb-roșii, ci Roș-Albe
Articol scris cu inima, nu cu matematica-n față! Mulțumesc Beniamin!

Ioan HAMZA