Consulul general al României la Szeged, Florin Vasiloni a participat, în zilele de 12-13 iulie 2024, la manifestările desfăşurate sub denumirea “OlimpiCulture. Memorie și valori”, la Budapesta.

Performanţele unor sportive de legendă din România, medaliate la Jocurile Olimpice, au fost sărbătorite vineri, la Budapesta, în cadrul evenimentului „OlimpiCulture. Memorie şi valori”, organizat în contextul Jocurilor Olimpice de vară de la Paris de Institutul Cultural Român de la Budapesta împreună cu Ambasada României în Ungaria. Cu acest prilej a fost vernisată, la sediul Ambasadei României în Ungaria, o expoziţie de fotografie cu momente unice din timpul probelor olimpice ale celor opt mari campioane prezente la Budapesta.

Fotografiile surprind momente din timpul probelor olimpice şi redau efortul, suferinţa şi bucuria celor ce au devenit mituri ale sportului românesc, dar şi mondial.

La eveniment au fost prezente atletele Maricica Puică şi Gabriela Szabo, gimnastele Andreea Raducanu, Simona Amânar şi Maria Olaru, scrimerele Laura Gabriela Cârlescu Badea şi Roxana Bârlădeanu şi înotătoarea Camelia Potec, care au împărtăşit din poveştile din spatele medaliilor olimpice. La eveniment au fost prezenţi diplomaţi, reprezentanţi ai comunităţii româneşti la Budapesta, sportivi. Sâmbătă dimineaţa a fost organizat un cros în Parcul Varosliget din Budapesta, unde competitorilor amatori li s-au alăturat o parte din olimpicele românce dar şi ministrul Mediului Mircea Fechet, şi Gabriel Şopandă, ambasadorul României în Ungaria. Startul a fost dat de atleta olimpică Maricica Puică.

În data de 11 iulie 2024, consulul general al României la Szeged, Florin Vasiloni. a asistat, la invitaţia ambelor cluburi,  la meciul de fotbal Corvinul Hunedoara – Paksi FC, desfăşurat la Paks, în Ungaria, Corvinul Hunedoara, câştigătoarea Cupei României a câștigat în primul tur preliminar de Europa League, 4-0 cu Paksi FC, vicecampioana și câștigătoarea Cupei din Ungaria. Sergiu Buș și Marius Lupu, care a reușit o „triplă”, au semnat golurile trupei lui Florin Maxim.