Pentru iubitorii UTA-ei din Arad şi nu numai (că echipa fanion a oraşului şi judeţului are suporteri adevăraţi în toată ţara, dar şi în străinătate) finalizarea lucrărilor la Stadionul „Francisc Neumann” parcă devine pe zi ce trece o himeră. Lansat iniţial ca termen de finalizare a lucrărilor, darea în folosinţă a stadionului, ce mai!, vara anului 2017, maxim toamna acestui an, primarul Falcă a zis că ar fi posibil ca lucrările să se prelungească cel puţin un an. Faină treabă! Fain i-a prostit Jitză pe arădeni, anul trecut, an electoral atât la alegerile locale, cât şi la cele generale. Vorba unui refren al galeriei UTA-ei: „Să se-audă în toată ţara… nu aia cu Timişoara, ci câtâ m…e ne dă Falcă”.

Cam așa arată astăzi lucrările la noul stadion:

Să ne explicăm. Iniţial, noul stadion care urmează să fie construit era finanţat integral de la bugetul Aradului. Cât de prost poţi fi să faci un stadion pe banii tăi, la Arad, leagănul fotbalului românesc, când în cel puţin cinci alte oraşe sau orăşele din ţară astfel de stadioane se construiesc din banii statului (prin Compania Naţională de Investiţii)?

Să le luăm pe rând.

La Craiova, primăriţa Lia „Craiovuţa” Vasilescu a construit un stadion de 33.000 de locuri, investiţia ridicându-se la suma de 55 de milioane de euro. 50 de milioane de euro de la CNI, iar restul de 10% din bugetul local!!! Stadion care este în stadiul de finalizare şi este unul dintre cele mai frumoase din Românie şi nu numai.

În judeţul Gorj, la Târgu Jiu trebuie să se finalizeze stadionul tot anul acesta, investiţia totală ridicându-se la aproape 22 de milioane de euro din care 2% din bugetul Primăriei, restul de la CNI, adică de la statul românesc!!! Stadionul are 12.500 de locuri, o parcare de 300 de locuri şi, printre altele, un hotel cu 40 de camere.

În judeţul Dâmboviţa, mai precis la Târgovişte este în construcţie un stadion de 12.000 de locuri, termen de finalizare anul 2020, care costă 22 de milioane de euro!!! Banii provenind tot de la Compania Naţională de Investiţii, nota bene. De menţionat, pentru amatorii de statistici că ultima prezenţă pe prima scenă fotbalistică a echipei de sub Turnul Chindiei a fost în sezonul 1997-1998.

Acum ţineţi-vă bine! În judeţul Teleorman sunt în construcţie şi în curs de finalizare DOUĂ STADIOANE!!! Unul la Alexandria, la capitala de judeţ, şi celălalt la Turnu Măgurele. Cel de la Alexandria are programate 15.000 de locuri şi costă peste 15 milioane de euro, dintre care doar 300 de mii plăteşte Primăria. Restul, statul prin CN de Investiţii.

Stadionul din Turnu Măgurele va avea 1.500 de locuri, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 4,2 milioane de euro, tot cu finanţare CNI, adică de la stat! Un amănunt nu lipsit de importanţă este acela că Turnu Măgurele are o populaţie de 20.000 de locuitori, în timp ce municipiul Arad, numai municipiul are peste 170.000 de locuitori. Despre ce vorbim? Ce înseamnă „marele” Falcă la nivel de România, ce înseamnă PSD Arad (acum, că tot sunt la putere şi la guvernare de mai bine de jumătate de an)? Noi numa’ am întrebat.

Dacă tot suntem la capitolul amănunte, cele două echipe deTeleorman joacă în liga a 3-a, respectiv liga a 4-a!

 

Revenind la stadionul UTA care a avut cel mai bun, veritabil şi original gazon din ţară (adus de Baron din Anglia, şi care a fost dat cadou pe bucăţi, în casserole electorale, de către „baronul” Falcă) investiţia totală s-ar ridica la 32.733.275 lei noi, adică aproximativ 8 milioane de euro. Dacă ar fi să ne luăm după cea mai recentă declaraţie, de la mijlocul anului trecut, parcă, CNI a promis că va contribui cu 250.000 de euro (fabuloasă sumă!) pentru refacerea gazonului, chipurile. Dar, vorba unui confrate, a promite e o nobleţe, a crede în promisiuni e o prostie. Cât despre finalizarea arenei Francisc Neumann… noi să fim sănătoşi. Nu intrăm în detalii.

Deci, dragi cititori, vedeţi cum stă treaba cu stadioanele care se construiesc în ţară. Unele pe banii statului, UTA pe banii arădenilor. De aia a ajuns Aradul în coada vestului şi se scufundă tot mai adânc în topul oraşelor mari din România. Pentru că avem conducătorii pe care i-am votat şi pe care îi merităm.

P.S. Despre stadioanele din Bucureşti (Dinamo, Rapid etc.) care se construiesc tot din banii statului nu intră în discuţie. Ele vor găzdui patru dintre meciurile Campionatului European de fotbal din 2020, unde România va fi coorganizatoare împreună cu alte 12 ţări europene.

Ocazie de suporter. Invers

Foto. site UTA Arad