Sub oblăduirea lui Falcă și a lui Cionca, Andrei Ando sapă temeinic la temelia liberalismului arădean, făcând tot posibilul să compromită în ochii electoratului orice persoană serioasă, capabilă, cu valori și principii morale, care s-a înhămat la carul politicii din dorința de a face cu adevărat ceva pentru comunitate, pentru oameni. Din tărtăcuța individului devenit mai indispensabil decât o pereche de indispensabili, irup în spațiul public, ca dintr-o cutie a Pandorei, o mulțime de aberații și minciuni, dar nu asumate de către el, ci aruncate în cârca altor oameni din partid. Printre care, din păcate, se numără și cei de care făceam vorbire mai sus. Toți cei care, prin seriozitate, echilibru, apropiere de oamenii din jur, corectitudine și capacitate profesională și-au câștigat un prestigiu înainte de a intra sub comanda lui Falcă, trebuie să se discrediteze, pentru ca nu cumva să poată aspira la funcții de conducere în partid, să nu cumva să-și permită să aibă idei proprii, pe care să le susțină. Sub pretextul strategiei de luptă politică împotriva PSD, sunt obligați să-și asume declarații, poziții, comunicate de presă, în care se fac pur și simplu de râs, făcându-i pe oamenii i-au cunoscut, respectat și apreciat înainte, să se crucească. Parșivenia este cu atât mai mare cu cât nici măcar nu sunt consultați înainte, nu li se cere să-și asume respectivele elucubrații, ci află abia după ce deja au apărut în presă !

După aceea, ce să mai facă, să dea cu piciorul la tot, să demisioneze și să spună adevărul? Prea târziu, păpușarul care i-a racolat doar pentru că avea nevoie de capitalul lor de notorietate și încredere știe deja cel puțin un secret murdar despre fiecare dintre ei. Rostogolit și amplificat, acel secret nu numai că ar distruge tot ce au avut înainte acei oameni, ci, exploatat prin metode specifice, ar crește cota păpușarului. Ar vui toată presa de „dezvăluirile” sale. Mostră: „Domnul/doamna X știa că urma să fie exclus/exclusă din partid și din toate funcțiile publice câștigate pe seama partidului, care nu mai putea tolera pretențiile sale absurde. Doar pentru a nu afecta unitatea partidului, nu am dezvăluit caracterul acestuia/acesteia, trecând sub tăcere gravele derapaje de la moralitate, sperând că va înțelege și va renunța la a pretinde funcții și favoruri nemeritate. Prin îndepărtarea acestui balast, partidul iese întărit și demonstrează că nu va accepta nicodată ca la conducerea sa să ajungă oameni avizi de putere, care nu urmăresc decât interesul personal și de grup. Dumnezeu să ne ajute !”

Vi se pare cunoscut? Să spun mai multe, vreți și nume? Nu le spun, pentru că dacă o fac chiar îi ajut pe cei care vor să-i distrugă să-și definitiveze opera. Eu am spus cine sunt călăii. Victimele, dacă nu vor să ajungă la faza finală, să pună piciorul în prag, chiar acolo, în interior, să ceară de urgență eliminarea creierului maroniu din cutia pANDOrei ! Altfel, nu-i văd bine!

MUSCAMOR