Stăm noi, comuniștii, așa și ne uităm în fiecare zi cum se degradează orașul nostru drag. Stăm și privim cum urbea noastră are centru plin de săli de jocuri de noroc, case de amanet, de schimb valutar, covrigării și alte căcaturi demne de orășelele cenușii, cum ar fi Motru, Rovinari sau Vulcan.

Iată unde a reușit acest element, numit Jitză Falcă intitulat din nefericire primar sau edil șef să aducă acest orășel cochet și frumos. Nici de a dracului nu vrea să ia exemplu de la Bolojan, omologul său din Oradia Mare. Pe vremuri noi, arădenii, și timișorenii dețineam supremația vestului în timp ce pe orădani îi consideram „niște țărani”. Ne luptam cu bănățenii, le dădeam în gură că noi avem Mureș și ei au un canal numit Bega, în care dacă facem pipi după ce am băut câteva beri se emite cod galben de inundații.

Dar să lăsăm astea. Că bănățenii au trecut pe lângă noi ca și acceleratul prin haltă. Oradea nu mai vorbesc, sunt deja cu mult în față. Ultima treabă făcută de Bolojan este interzicerea în următorii doi ani a funcționării magazinelor second-hand, a caselor de amanet, a sălilor de jocuri de noroc și a service-urilor și spălătoriilor auto în zona istorică a orașului.

Falcă Jițză, de la Dideșii de Olteni, via Brad, uită-te și ia exemplu! Dacă nu ești în stare, că am văzut asta, roagă-te de Bolojan să-ți dea un consilier de-a lui să te consilieze, să scoată orașul ăsta din negura în care l-ai băgat. Și lasă dracului consilierea din partea unor ageamii gen Barbeș, Mariș, Ando etc.

Roagă-l pe Bolojan să te ajute, nu-ți fie rușine! Că de rușine te-ai făcut destul.

Arădean Vechi

1 COMENTARIU

Comments are closed.