Joi, 21.09.2017, ora 10,46, Micalaca

Mai mult ca precis că gardienii publici arădeni, boactării sau polițiștii de la locală (cum le place lor să se autodefinească) nu au primit ținută de toamnă – iarnă. Că altu fel nu se explică de ce tot scapă camioanele de mare tonaj prin Micalaca fără ca aceștia, gardienii publici – plătiți fiind din banii arădenilor, să nu le pese, să nu le facă nimic. Atât șoferilor (care, fie vorba între noi, nu au nicio taină), cât mai ales firmelor ale căror patroni nu respectă legea locală. Adică, hotărârile Consiliului Local Arad, contrasemnate și de către primarul Falcă. De ce l-am pomenit aici pe Falcă, pentru simplul motiv că se spune (nu ne divulgăm sursele) că Falcă știe despre faptul că firmele de transport din Timișoara!? mai ales, cele ale căror autocamioane supraîncărcate nu respectă rutele autorizate. Pe lângă disconfortul sonic creat (gălăgie adică! am vrut să fim și noi telectuali, ce dracu) rup străzile din Micalaca, crapă zidurile caselor și blocurilor, tremură obloacele (mai ceva ca câinile la injecție) din zonele pe unde trec. Ilegal! Și nu o zicem numai noi! Nu mergem mai departe, însă suntem curioși câte autorizații de liberă trecere a emis Primăria lui Falcă și câte autocamioane, supraîncărcate, trec în realitate pe rutele interzise. Rute care, ce-i drept, scurtează cu mult distanța dintre balastierele de pe Valea Mureșului și locul de destinație (șantiere etc.). Dar despre asta cu altă ocazie.

Că tot e vreme ploioasă afară, cel puțin azi, joi, la ora 11,00, este liber pentru camioanele de mare tonaj pe străzile din Micalaca. Intuind, probabil, că milițienii de la Locală se ascund de ploaie, e LIBER pe Abrud, Voinicilor etc. Parafrazând un locuitor din zonă: de s-ar zdruncina creierii în capul lui Falcă și a subalternilor săi care se fac părtași la situația creată, cum se zguduie pereții blocurilor din zonă… (urmează o înjurătură de mamă!).

În loc de concluzie (cum zice ziariștile de la ziarele lui Falcă): poate când vor trece camioanele de mare tonaj prin fața casei (caselor) lui Falcă sau prin fața Primăriei poate atunci se va rezolva și situația traficului greu din Micalaca. Doamne Ajută!

Boactărul proaspăt numit