Și nu vi se pare logic ce se întâmplă? PNL, fost partener al PSD, doar a mimat opoziția, fiind preocupat doar să-și elimine concurența la șefia partidului și l-au lăsat singur pe Iohannis să lupte cu PSD. Ce se întâmplă azi în România, respectiv instaurarea dictaturii imorale a celor certați rău cu legea (oportuniștilor, mincinoșilor și hoților) e consecința guvernării mizerabile a actualei opoziții și, în special, a PDL condus de Băsescu. PSD-ul de astăzi, majoritar, autoritar și cinic, e creația lui Băsescu și găștii de interlopi cărora le-a cedat guvernarea și care au jefuit țara în timp ce Băsescu se răfuia, în stil mafiot, cu cei care se opuneau politicii sale de transformare a statului într-o anexa a PDL și de instituționalizare a nepotismului și traficului de influență. Campionul politizării administrației n-a fost PSD ci PDL.

Partidul lui Băsescu a fost cel care a emis prima Ordonanță (OUG 37/2009) prin care toate funcțiile publice deveneau politice. Chiar dacă OUG 37/2009 a fost declarată neconstituțională, efectele ei se resimt încă și astăzi în administrația publică, funcționarii publici primind atunci cea mai năucitoare lovitură care le spulbera ideea de asigurare a unui serviciu public stabil, neinfluențat de factorul politic și de asigurare a unui serviciu profesionist, transparent, eficient şi imparţial, în interesul cetăţenilor, precum şi al autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală. PDL-ul lui Băsescu a fost cel care a instituționalizat politizarea administrației și a negociat, ca la tarabă, toate funcțiile publice din parchete, justiție, poliție, SRI, SIE, pe criterii imorale, respectiv pe bani sau obediență.

La rândul lor, PNL-iștii, susținuți ani de zile, din umbră, în Parlament, de către PSD, pentru a putea guverna minoritar, s-a prostituat moral, devenind o anexa PSD-istă, în realitate PSD-ul guvernând țara în perioada cât PNL se afla la putere. Iar decontarea a făcut-o PNL pentru că s-a încăpățânat să rămână la guvernare în orice condiții. În concluzie, compromisurile murdare PNL-iste, care s-a asociat cu PSD (contra oricărei logici doctrinale) și a făcut jocul PSD pentru a se menține la putere și mizeria de guvernare PDL-istă, care a compromis și justiția și statul de drept subordonându-le lumii interlope (Cocoș, Udrea, Videanu, Stefan, Blaga, Iordache, Urdăreanu etc.), au creat PSD-ul de astăzi și dictatura pesedistă.

Cetățenii, deși pesediștii susțin aiurea că au fost votați pentru programul de guvernare, n-au votat PSD pentru ceea ce au promis în campania electorală. Oamenii știau foarte bine ce înseamnă PSD (PSD-ul lui Iliescu, Năstase, Dan Ioan Popescu, Vasile Puscas, Hrebenciuc, Cozmâncă, Geoană, Vanghelie, Andronescu, Oprișan, Mazăre, Tărăcilă, nu PSD-ul lui Dragnea, Vasilescu, Stefănescu, Iordache, Toader, Nicolicea etc.) și au votat PSD pentru că erau scârbiți de mizeria de guvernare marca Tăriceanu/PNL sau de hoția instituționalizată și nepotismul marca Băsescu/PDL (apropo, unde este marea speranță politică, Elena Băsescu, cea care era prezentată de pupincuriștii din PDL ca viitoare stea politică?).

Așa au votat românii sau au decis prin boicotarea votului. Au ales între un rău (considerat mai mare) și alt rău (considerat mai suportabil), sătui de umilințele și batjocura la care a fost supus de camarila infatuată PNL-istă și de aroganța, infatuarea și nesimțirea PDL-istă. Au ales PSD din disperare și lipsă de alternativă, România neoferind o altă alternativă. Adică s-au schimbat mafiile politice, între ele, pentru că alte soluții nu există.

Pavel ROMAN

1 COMENTARIU

Comments are closed.