22 de ani de activitate a marcat, miercuri, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad prin evenimentul aniversar: „Hora Unirii în Servicii Sociale”, sub egida  „Centenarul Marii Unirii”. Organizat la sediul Consiliul Județean Arad, în colaborare cu Federația PLUS, Biblioteca Județeană A.D. Xenopol, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad a fost dedicat împlinirii celor 22 de ani de activitate în slujba beneficiarilor, persoane aflate în dificultate din județul Arad. 

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Claudia Boghicevici, s-a aflat în mijlocul invitaților, angajaților și beneficiarilor DGASPC Arad pentru a marca împreună momentul aniversar. „ Pentru că ne aflăm în Anul Centenarului Marii Uniri şi acest eveniment poartă o denumire plină de simbol „Hora Unirii în Serviciile Sociale”, vă îndemn să rămânem mereu uniţi în misiunea de a servi comunitatea, să-i ajutăm pe oameni să fie activi şi puternici în comunităţile în care trăiesc. Ştim cu toţii că misiunea asistentului social nu a fost niciodată una uşoară, pentru că presupune nu doar bună pregătire, ci şi vocaţie, iar competenţele profesionale trebuie întotdeauna dublate de calităţi morale. Vă urez tuturor «La mulți ani» şi cât mai multe fapte bune pentru oamenii care au atâta nevoie de noi!”, a fost mesajul transmis de aceasta.

În Sala „Vasile Goldiș”, directorul Bibliotecii Județene A.D. Xenopol Arad, Doru Sinaci, a susținut „Ora de istorie -tradiția sistemului de asistență socială în România”, ocazie cu care copiii și tinerii din sistemul de protecție, îmbrăcați în costume populare reprezentative, au participat interactiv, răspunzând unor întrebări de cultură generală. De asemenea, un copil aflat cu măsură de protecție la un asistent maternal, talentat și pasionat de muzică, a susținut un mic recital de cântece românești autentice, urmat de o angajată a DGASPC Arad, pasionată la rândul ei de cântecul popular. 

„O zi emoționantă pentru toți colegii noștri împreună cu care am pus bazele sistemului de asistență socială în județul Arad. Ne amintim de provocările la care am răspuns în anul 1996 când a fost înființată Direcția Județeană de Ocrotire a Copilului și Familiei, dar și de transformările prin care a trecut instituția noastră de-a lungul celor 22 de ani cu scopul de a dezvolta  servicii sociale de calitate, aflate la cele mai înalte standarde. Le dorim tuturor angajaților noștri o activitate îndelungată, cu cât mai multe satisfacții profesionale”, declară Erika Stark, directorul DGASPC Arad.

A urmat apoi, pe platoul din fața sediului CJA dansul Hora Unirii cu participarea trupei de dans Azucar de la Palatul Copiilor. Evenimentul a fost încheiat prin lansarea în eter a 100 de baloane tricolore. 

Director general                                          Responsabil relații mass-media

Erika Stark                                                            Diana Vogel