Subsemnatul, așa și așa, așa cum am promis dau în vileag motivul pentru care tovarășul meu Traian Constantin Igaș nu m-a invitat azi (2 august), la Taverna Pecicană, la o băută tovărășească cu o parte dintre corifeii care vor urca pe scenă la Festivalul de folk de la Bulci (ce va debuta vineri seara, cu maestrul Mircea Vintilă – cap de afiș).

Redau, fidel, înregistrarea discuției pe care Traian Igaș a avut-o cu arădeanul Daniel Julean, unul dintre cei mai renumiți folk-iști din România, cu Orlando Toader, principalul organizator – de ZECE ANI a festivalului de la Bulci, cu Mircea Vintilă dar și cu alții prezenți la masă: „Dragii mei, majoritatea dintre artiștii care cântă pe scena de la Bulci s-au lansat la Cenaclul Flacăra. Ei bine, eu vreau să reînviu Cenaclul Flacăra! Nu puteam să-l chem aici pe komunistul Dubăț, de la Flacăra Roșie, pentru că se subînțelegea că el ar vrea să reînvie spiritul Cenaclului Flacăra și să relanseze spiritul acestuia. Nu puteam să-l las să-mi fure rodul muncii mele și a voastră!”

Nu mai redau restul înregistrării care am primit-o de la un „procuror” (adică, cel care a procurat-o), dar vă îndemn ca și Adrian Păunescu (Dumnezeu Să-l ierte!): „Revoluția e-n noi, Flacăra sporiți-i!”. Adică, sporiți numărul cititorilor fideli ai Flăcării Roșii! Dar și numărul like-urilor pentru Constantin Traian Igaș și pentru Festivalul de la Bulci (unde sunteți așteptați în număr cât mai mare). VIVAT!

P.S. Domnule ministru, succes (direct sau indirect) la Consiliul Național al PNL de sâmbăta asta! Sâmbăta Mare.

R.D.