Multora dintre cei ancorați în realitatea cotidiană, administrativă și mai ales politică arădeană li se pare cel puțin suspectă tăcerea din ultima vreme, să-i zicem așa, a primarului municipiului Arad și, totodată, a președintelului PNL Arad. Mi se suflă în cască faptul că în ceea ce privește funcția administrativă actuală a lui Ghiță Falcă, acest Celentano de Arad, nu ar fi tocmai legitimă. Și asta pentru că acesta a fost ales cu un număr zdrobitor de… mic de voturi la alegerile din 2016, fiind nereprezentativ pentru comuna Arad (de-abia 12.000 de voturi reușind finul lui Băsescu să adune). Asta, așa cum au mai spus și unii colegi de breaslă neînregimentați în mass-media locale aservite primarului, cu largul sprijin al lui Dorel Căprar, președintele PSD Arad. PSD care, CULMEA!, nu a ieșit cu un candidat propriu, deși sondajele dădeau ca sigură câștigarea alegerilor locale de către PSD dacă acest partid ar fi venit cu un candidat cât de cât cu notorietate. Dacă vă mai aduceți aminte, în 2016 PSD Arad s-a mulțumit, chipurile, să susțină un, chipurile, independent, reprezentant al societății civile, din nou chipurile, Bulumac pe numele său, pe care l-au ales doar prietenii, membrii familiei și, eventual, unii dintre vecini.

Ei, bine, să nu o mai lungim atât, sursele noastre comuniste din jurul (încă) primarului Falcă ne-au spus că Jitză vrea să o „taie” de pe plaiurile mioritice. La fel cum au făcut și alte „fețe luminate” de sclipirile milioanelor făcute din politică și administrație, și care acum se lăfăie prin țări exotice. Cu excepția lui Sebastian Ghiță, asesofistul din Ploiești căruia îi place și la Belgrad. De unde nu poate fi extrădat că nu vor mușchii autorităților sârbe. În ceea ce-l privește pe Jitză Falcă, acesta s-ar duce în Costa Rica, la sânul (sau sânii) Elenuței Udrea, cea pe care o doare la cinci metri în fața… sânilor că este dorită de autoritățile române. Și cum Falcă este finul lui Băsescu, iată că s-ar întregi „famiglia” în Costa Rica.

Numai că aici apare baiul. Dacă informațiile noastre obținute pe căi strict comuniste sunt reale, și sunt, că au fost verificate din mai multe surse – așa cum spune cartea, deputatul PSD de Arad Dorel Căprar și-ar schimba radical cursul vieții. Și, din președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, o funcție importantă, trebuie să recunoaștem, ar trece în diplomație. Adică, după câte am auzit, ar urma să plece consul, consul general, ceva de genul acesta. Și noi, cârcotași cum suntem, bănuim că prima misiune (în termen diplomatic vorbind) va fi în Costa Rica. Adică, exact în coasta lui Jitză Falcă, partenerul lui de la Arad, și între sânii Elenei Udrea. Ba nu! Asta nu, că Dorel e proaspăt căsătorit și proaspăt tătic pe deasupra.

Vedeți, stimați tovarăși și pretini, ce încurcate sunt, sau, în acest caz ar putea fi cărările vieții și ale Domnului? Sau dezlegate…

Cât despre problema pecuniară, dacă Falcă nu are vreo problemă, nici cât de mică, Dorel nu stă chiar așa bine ca Jitză sau Elenutza lui Băse. Dar, mai picură binișor de la Ministerul de Externe (că în diplomație salariile sunt, totuși, decente, bașca alte facilități pe care ți le oferă funcția) și niște bani și-a pus și el la strujac, că doar n-o fi stat degeaba pe la București atâta vreme.

Rică COSTANU 

Foto: Radio Timișoara

(p)