Comuniștii aveau o vorbă înțeleaptă:„ nu da cu picioru-n câine până când vezi cine-i stăpânul”. Tineretul frumos și liber care practică astăzi nobila meserie de ziarist nu cunoaște această înțeleaptă zicală, așa că se apucă să scrie după ureche despre terenuri intravilane și extravilane, fără să știe despre cine este vorba. Or, degeaba ghicești sau ți se suflă despre ce, când nu știi despre cine!

Luat de fraier, un confrate din presa arădeană s-a apucat să se mire cum dracu a ajuns un teren să-și mărească de 12 ori valoarea de expropiere peste noapte, în favoarea unui afacerist timișorean. Eroare fatală, a devenit o țintă și pentru cei care dau și pentru cei care iau, bașca pentru cei care intermediază, bașca pentru cei care semnează precum primarul, făcându-se că nu știu nimic.

Noi, comuniștii de la Flacăra Roșie, știm de câțiva ani ce, cum și cine, avem mormane de dosare, dar tot nu ne ajung ca să fim siguri că putem câștiga toate eventualele procese care ni se vor intenta dacă scriem negru pe alb că afacerea este girată la nivel înalt. Bașca faptul că toate aceste manevre de trecere a unor terenuri extravilane (din Sânicolaul Mic, în acest caz) în intravilanul municipiului (toate aceste „operațiuni fiind girate de Consiliul Județean și cel Local, cu știința șefilor lor, bineînțeles!”) au avut acceptul Bucureștiului. Dacă vă mai spunem că exact pe acolo va trece centura de sud a Aradului spre Timișoara… Cu tot cu podul aferent ce se va construi peste Mureș…

Dar, până atunci un sfat pentru confratele nostru: să nu te încrezi în cei care se vor înghesui să-ți promită că te scapă dintre fălcile rechinului dacă scrii ce îți spun ei, nu vor decât să te înfunde și mai rău!

P.S. De câte ori intră 3 în 39? Deocamdată în 39, spun cunoscătorii!

George Lukaku Marini

Foto: sportarad

(P)