Grație implicării factorilor locali de răspundere și finanțare, în special, și ai celor județeni, UTA Arad, Campioana Provinciei, are unde să joace în acest campionat: pe „sinteticul” de la Arena Motorul, din Aradul Nou. Că până va fi gata vechea arenă Francisc Neumann, cea încărcată de istorie, va mai trece multă apă pă Murăș.

La ultimul, sau mai corect spus cel mai recent meci desfășurat de elevii lui Ionuț Popa pe teren propriu, de al cărui scor nu vrem să ne mai amintim, și-a făcut apariția un personaj care nu prea avea, în mod normal, ce căuta pe un teren de sport. Un muncitor cu o bormașină în mână. Ceea ce urma să facă acel muncitor a fost de-a dreptul hilar și cu siguranță nemaiîntâlnit la un meci de fotbal. Ei bine, sub privirile autorităților locale, în frunte cu „killer-ul” și groparul sportului arădean de performanță și nu numai, GIGI Falcă, ale celor județene și ale spectatorilor fideli, personajul cu bormașina schimba, pe loc, scaunele de fibră de sticlă care se rupeau la o simplă atingere mai serioasă. Chiar și atunci când aveau ghinionul să fie lovite de mingea cu care se juca meciul. Ce să mai zicem de momentul când un spectator mai „sănătos” se așeza pe vreun scaun. Poc, pușca scaunul, pac, intra bormașina în funcție, iar muncitorul trecea la schimbarea acestuia.

Nu, nu este de râs. Dimpotrivă, este de plâns, pentru că până acum cel puțin două persoane au avut nevoie de intervenții chirurgicale (unui spectator i s-a pus chiar tijă metalică între gambă și genunchi, în locul tibiei). Plus alții, dintre care și copii ce se antrenau pe Motorul, și care au tras câte o căzătură zdravănă atunci au avut curajul să se așeze pe scaunele de fibră de sticlă care au cedat psihic.

Oare cine a proiectat tribunele și a dispus montarea unor astfel de scaune casabile pe un  stadion de fotbal? Kă kâți bani a luat se bănuiește, GIGI e darnic atunci când e vorba despre aruncat cu banii arădenilor spre firmele de casă. Și mai ar fi ceva: cine a semnat recepția finală a lucrării? Și dacă membrii acelei comisii nu au mustrări de conștiință atunci când aud că semeni de-ai lor ce se duc să vadă un meci de fotbal ajung la spital cu vreun picior sau coastă ruptă. Și ferească Domnul să nu se întâmple ceva mai grav!

Rușine să vă fie!

Chibițul