Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, a primit în data de 20.10.2018, alături de alte oficialități locale, corpul diplomatic străin acreditat la București, vizita celor 27 de ambasadori la Arad înscriindu-se într-o acțiune mai amplă a Ministerului Afacerilor Externe, organizată cu ocazia Centenarului. Scopul vizitei a fost acela de a promova legături comerciale, culturale, educaționale și de altă natură între zonele pe care le vizitează în România și țările pe care le reprezintă.

În Sala Ferdinand, din cadrul Palatului Administrativ, ambasadorilor străini în România le-a fost prezentată activitatea economică, turistică și culturală a regiunii, fiind evidențiat potențialul de dezvoltare al județului Arad în domeniile agriculturii și turismului.

Cei 27 de ambasadori reprezintă Algeria, Lituania, Iordania, Cehia, Israel, Malayesia, RPD Congo, Tunisia, Algeria, Africa de Sud, Muntenegru, Irak, Chile, Slovacia, Indonezia, Federaţia Rusă, India, Bulgaria, Armenia, Mexic, Peru, Egipt, Portugalia, Nigeria, Georgia, Pakistan şi Sudan, ajungând la Arad în cea de-a patra sesiune de vizite organizată de MAE (după Iași, Zona Maramureșului și Bihor), urmând ca de la Arad să se îndrepte spre Timișoara.

Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, le-a mulțumit pentru vizită și a participat, alături de aceștia, la vizitarea Palatului Cultural Arad, urmând ca, pe parcursul zilei, aceștia să viziteze și alte obiective turistice din județ.

 Biroul de Presă