„Apropo de Iohannis! Nu ajunge să devoalezi faptele penale ale unor infractori precum Dragnea. El se mândrește cu ele, pentru că așa a trăit toată viața, așa a fost educat de taica-su milițian și așa înțelege să se comporte: ca un interlop aflat în fruntea unei găști de infractori.

Dragnea este produsul unei societăți bolnave în care nu valoarea și reușitele prin munca si sacrificii contează ci descurcăreala, ce înglobează toată imoralitatea posibilă. Ei sunt prădătorii de top ai averii și banului public și au fost creați de nepăsarea, lipsa de profesionalism, complicitatea sau prostia autorităților. Nu uitati ca Dragnea a ajuns președinte de consiliu județean prin mijloacele cele mai imorale posibile și s-a comportat precum un vataf, gen Dinu Păturică. Acolo a învățat să fure banul public. După aceea, în cel mai pur stil mafiot posibil, a creat uniunea națională a consiliilor județene, o organizație ce a funcționat pe principiul: uniți putem fură mai mult și ne putem sprijini.

Această organizație, cu Dragnea în frunte, a prosperat și a fraudat la greu bugetul public, prin rețelele de firme abonate la contracte cu statul. Tot această rețea constituie instrumentul de constrângere a primarilor, pentru activarea mașinii de vot. Este cel mai mare și mai complex grup de crimă organizată din Europa, pentru că au la dispoziție și fac ce vor (avantajează, mituie, fură, comisionează) cu banii alocați investițiilor și întreținerii infrastructurii din România. Această mașinărie infernală, constituită din șefii de consilii județene (toți membrii în CEX al PSD) constituie forța de șoc a lui Dragnea, cu care decide oricând orice dorește. Sunt puternici pentru că se bazează pe comisioanele acumulate din repartizarea clientelara a banilor publici și sunt toți dependenți de Dragnea, care știe asta, profită si-i avantajează. Și cum șefii de consilii județene sunt dumnezei în județele lor, toți depind de ei, de la directori de instituții, până la polițiști, procurori, judecători. Cu bani, terenuri, imobile, poți cumpăra orice și pe oricine. Deci, atât timp cât autoritățile (ANAF, CURTEA DE CONTURI, DNA, DIICOT, SRI, POLIȚIA) doar mimează că verifica activitatea frauduloasă a firmelor ce au contracte cu statul, Dragnea va defila. Pentru că puterea lui consta in împărțirea pe criterii clientelare a banului public și pe para-daratul intors din fraudele fiscale comise de firmele ce execută lucrările decontare din bani publici.

De aceea s-au zbătut să politizate și să pună la ANAF si Curtea de Conturi doar persoane obediente. Ca să nu fie verificate lucrările decontare din bani publici și să nu fie devoalate mecanismele de furt a banilor publici. Și si-au atins scopul. ANAF si Curtea de Conturi fug de verificarea contractelor plătite din bani publici, ca Dracul de tămâie. Iar DNA și DIICOT se fac că nu înțeleg mecanismele prin care firme de gen TELDRUM devalizeaza bugetul public în favoarea lui Dragnea și al șefilor de consilii județene, complici la această mare praduiala. Or, până când instituțiile statului nu-și vor face datoria, Dragnea se va comporta exact așa cum este: că un interlop sadea aflat în fruntea celui mai mare grup de crimă organizată. Și va da cu tifla tuturor, convins că sistemul creat de el, de devalizare a banului public e infailibil. Și se pare ca este după cum reacționează instituțiile statului sau ce-a mai rămas din ele.”

Cititorul Komunist

1 COMENTARIU

Comments are closed.