Se face mare tam tam pe seama filmului „Moromeții 2” care va fi proiectat și la Arad. Se dau amănunte despre scenariu, se spune cine sunt actorii care interpretează memorabilele roluri. Cu o excepție: nu se spune nicăieri cine va juca rolul lui Nilă. Știți de ce? Pentru că se pregătește o imensă surpriză, acest rol va fi jucat de… Gheorghe Falcă! Pentru asta, au fost modificate replici din carte și din primul film.

Noi, comuniștii de la Flacăra Roșie am aflat și vă dăm un exemplu. Un dialog din carte: „Paraschiv: Hai, veniți la coșar, că ploaia a înmuiat acoperișul și mi-e teamă să nu se dărâme. Nilă: Lasă-l, mă, să cadă. Paraschiv: Hai, mă, Nilă, tu, mă, că se rup căpriorile alea. Nilă: Dă-le dracu de căpriori !”.

Cum a fost modificat textul : „ Hai, mă Nilă, că se dărâmi casa lui Cicio Pop! Nilă: Dă-l dracului de Cicio Pop! Paraschiv: Hai, mă Nilă, că se prăbușește teatrul vechi! Nilă: Dă-l dracu, să se prăbușească!”.

Din câte am aflat noi, regizorul ar fi vrut ca și rolul lui Paraschiv să fie jucat de către cineva din CLM sau CJA, dar nimeni nu a vrut. Cum să-și permită să-l ia la rost pe… Nilă?

Nea MĂRIN