Universitatea ‘’Aurel Vlaicu’’din Arad, Centrul de cercetare „Serge Moscovici” și IARSIC-ESSACHESS-CORHIS, Universitatea Paul Valéry Montpellier, Franța organizează a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale COMSYMBOL, la Complexul Universitar M (Micălaca, zona III), în perioada 8 – 9 noiembrie 2018.
Deschiderea Conferinţei a avut loc loc în data de 8 noiembrie la ora 10,00, în Sala festivă a Complexului.
„Este o bucurie pentru noi să găzduim ediția de anul acesta a Conferinței Comsymbol. O conferință care a adus la Arad cercetători din întreaga lume, care deschide noi perspective universității noastre în domeniul cercetării. Mulțumim celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment științific, în special aș vrea să mulțumesc prof. Ștefan Bratosin și prof. Mihaela Tudor pentru implicarea lor și pentru eforturile pe care le-au făcut ca acest eveniment să se desfășoare la Arad” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.
Au participat la deschidere viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, directorul Bibliotecii Județene Arad, dl. Doru Sinaci, dl. Lucian Cosma, inspector în cadrul Prefecturii Arad, Rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, profesor universitar doctor Ramona Lile, responsabilii ştiințifici ai evenimentului.
Conferinţa are o temă de mare actualitate Believe in Technology: Mediatization of the Future and the Future of Mediatization (« Croire en la technologie : médiatisation du futur et futur de la médiatisation »). Eaisipropune, în principal, să evidentieze impactul schimbărilor pe care dezvoltarea tehnologică digitală fără precedent, pe care o trăim în cadrul celei de – a patra revoluţii industriale,l e are asupra societăţii în ansamblu (de la Facebook la inteligenţa artificială şi robotică).
Conferinţele plenare au fost susţinute de directorul IARSIC- Corhis de la Universitatea Paul Valéry, profesor universitar doctor Ștefan Bratosin, co-responsabil ştiințific al conferinţei, directorul catedrei UNESCO de Jurnalism şi media de la Universitatea din Strasbourg, Franța, profesor universitar doctor Philippe Viallonsi, directorul Centrului media şi audiovizual CERM de la Universitatea din Mons, Belgia, profesor universitar doctor Safar Haytham.
La eveniment participă cercetători din 15 ţări (Franta, Romania, Belgia, Elvetia, Spania, Cipru, StateleUnite, Brazilia, Uganda, Nigeria, Camerun, Ungaria, Rusia, Turcia, Algeria).
Acest eveniment se înscrie în proiectul de dezvoltare a învăţământului şi cercetării la Universitatea’’ Aurel Vlaicu’’ din Arad în parteneriat cu reţeau locală, regională şi internaţională de actori.
B.P.