Impostura, de la „director la femeia de serviciu“, devoalată în instanță, public și oficial, de Mihai Seplecan, fost președinte al Consiliului Județean Cluj.

Articolul ar trebui să provoace un cutremur în societate și o nouă revoluție, pentru că prezintă mecanismul prin care clasa politică, ticăloasă și imorală până la absurd, substituie valoarea cu impostura, la toate nivelele, condamnând România să fie condusă de proști și de mediocri. Ne arată care este nivelul intelectual al sistemului și cum conduce România, clasa politică, exploatând prostia.

Acesta este statul paralel! Cel care, prin metode imorale, permite promovarea imposturii. Nu cel „inventat” de Dragnea și acoliții lui, adică cel bazat pe justiție și egalitate în fața legii, denunțat de politicieni, pentru a scăpa de răspunderea pentru faptele comise și dovedite. Ci, acel creat de mafia politică de care se servește Dragnea și toți politicienii, despre care politicieni, în frunte cu Dragnea, nu vorbește și nu-l denunță, pentru că le servește interesul.

Mă întreb, așa, ca un profan: în acest mecanism murdar și imoral, unde e locul celor care sunt, cu adevărat, merituoși și valori? Există? E luat în calcul? Unde e locul celor merituoși, care obțin rezultate notabile, absolvă universități de prestigiu și se pregătesc la cele mai bune instituții de învățământ de pe mapamond, cu care ne mândrim doar formal? Are sistemul vreun mecanism care să promoveze, cu adevărat, valoarea? Firesc că, nu, iar exodul masiv al celor educați și  pregătiți profesional, care nu mai suportă să fie subalternii proștilor cu diplome, promovați politic, spune totul!

Zeci de mii de tineri, educați, premianți, părăsesc România pentru a scăpa de imoralitatea cocoțată la toate nivelele sociale. Într-un astfel de mecanism diabolic, inventat de mediocritatea politică imorală, paralel cu legea, cei merituoși n-au nici o șansă. Din contra, reprezintă un pericol pentru diletanți și mediocri. Pentru că, așa cum am mai spus-o în repetate rânduri, valorile crează stres și frustrare pentru mediocritatea politică, odraslele și slugile lor și pentru cei ce promovează impostura. Iar singura soluție e – precum în comunism, ce a asigurat statut special proletarului mediocru, incult și imoral, pentru a justifica impostura și incompetența din fruntea sistemului, aceasta raportându-se la nivelul proletarului mediocru intelectual -, să fie eliminați și înlocuiți cu loaze mult mai proaste decât șefii mediocri numiți de sistem, pentru că numai așa poate fi legitimată prezența acestora în fruntea instituțiilor publice. Rezultatul promovării imposturii?

România comunistă, rămasă în stadiul de subdezvoltare, anterior anului 1990, și România de azi, condusă de aceeași mediocritate politică înfiorătoare, mult prea proastă și imorală pentru secolul și locul în care trăim. Și pentru că diletanții, inculții și needucații care au acaparat puterea azi în România, sunt niște impostori, din toate punctele de vedere (n-au studii reale, pentru că nu sunt capabili intelectual și nici profesii) încearcă să se impună, exact ca și comuniștii, prin dictatură, adică prin impunerea tip dictatorial, respectiv prin exploatarea fricii de reacțiile sistemului, astfel încât, să acceptăm, încă o dată, fatalitatea a ceea ce ne urmărește: dictatura mediocrității, ca și cum aceasta este normalitatea, respectiv ca prostul arogant să ne hotărască soarta și viața.

Poți spune altceva când îi asculți pe Nicolicea, Iordache, Șerban, Dragnea, prerorând în domenii în care n-au nici un dram de competență, facultățile și studiile lor fiind idem cu ale lui Mihai Seplecan? Ce mi-e calul lui Caligula în Senatul României, ce mi-e Nicolicea sau Iordache! Ce mi-e calul lui Caligula în Senat, ce mi-e șoferul lui Dragnea, secretar de stat sau ministrul muncii, promovat din șofer ministru?

Ăsta ne e nivelul intelectual din fruntea țării! Șoferul, credincios, promovat la vârful puterii și al administrației publice. Adică, impostură, impostură și iar impostură. Cum ieșim din această mizerie ce ne situează la periferia lumii civilizate, la nivel de educație și pregătire profesională reală? Cine va elimina și cum, hoarda de inculți, agramați, diletanți, analfabeți funcționali, plafonați intelectual, ce au infestat mediul politic și administrația publică?

Realizați în ce catastrofă ne aflăm, fără ieșire? Știți cât ne costă?

Pavel ROMAN