Andras Ando, falimentarul șef al Aradului (de ziare, de Arad capitală Culturală, de West TV etc.) se află în corzi  și la Consiliul Județean Arad, unde l-a „înfipt” Falcă, pe un post călduți (înființat pentru el) și remunerat ca atare. Şi, totuşi, acest personaj rezistă. Nu că am avea ceva cu (fostul) colegul nostru, dar, ce e mult e strigător la cer. Râde lumea de noi, ăștia puțini care am mai rămas în breaslă.

Dar, gurile rele, sau bune, „spune” că Andrei Ando, văzut ca salvator al PNL la un moment dat, nu se mai află în graţiile lui Iustin Cionca, şeful său direct de la Consiliul Judeţean. Belirea belingerului… Motivul ar fi situaţia dezastruoasă în care se află în sondaje, atât Cionca, cât mai ales Bâlcea, Sergiu Bâlcea (noua speranţă a liberalilor pentru fotoliu de primar al Aradului).

Însă, deşi nu ţinem cu el, Ando a jucat deştept: e funcţionar public şi e greu de dat la o parte, chiar şi în ciuda lui Cionca. Cionka kare, oricât de şef ar fi, e legat de mâini şi de picioare în această privință, chiar dacă e cel mai înstărit om (cu ghilimele de rigoare) a județului Arad. Cel puțin așa susțin komuniștii noștri de la Steagul Roșu Pecica. 

Culmea, şi dacă vine altă conducere la Consiliul Judeţean, Ando tot are un fel de imunitate pe care cu greu poate să i-o ia cineva. Asta ca să le fie învăţătură de minte celor care îl tot propulsează. 

Cât despre cheltuielile legate de visata capitală culturală (cu litere mici) avem o parte din docomente. Bani mulți, nenică!

Papa DIDI

(p)