Pe foarte multă lume a mirat faptul că PSD Arad nu și-a desemnat candidat la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, asta după ce Claudia Boghicevici a plecat la București, la Curtea de Conturi.

De fapt, politica PSD a fost una perdantă, dar realistă. După ce liberalul Iustin Cionca și-a blindat echipa, oferind ba un post remunerat într-o parte, ba întărirea unei promisiuni politice, ba o angajare, mai mult „rebelul” Adrian Țolea fiind și el lăudat în plen, PSD nu și-a mai dorit o nominalizare, pentru simplul fapt că rezultatul final era previzibil. Și chiar a fost, cu o exactitate matematică.

Doar Florea Remețan – foto – (traseistul epuizat al politicii arădene), care s-a autopropus, a căzut în plasa propriului orgoliu, crezând că se ajunge în turul doi, unde și-ar fi putut negocia anumite privilegii.

Pentru conformitate, noul vicepreședinte al Consiliului este Răzvan Cadar (PNL – 18 voturi), candidatul ALDE, Daniel Trifon, obținând 13 voturi (cu sprijinul PSD), iar Florin Remețan (PMP), doar voturile propriului partid.

Așa că, dincolo de rezultatul efectiv al votului, PSD se pare că a jucat inteligent, preferând o formă de noncombat unui eșec previzibil.

Kadarka Roșie

(p)