Băgăm sama că după igienizarea de dinaintea Sărbătorilor, zugrăveli, alea, alea, v-a mai rămas pe acasă niște var, ceva glet, lavabil, feștele (d-alea albastre cu pupiț) cu care, decât să le aruncați, mai bine faceți o faptă bună. Și, mână de la mână, să veniți să tomnim, să reparăm și să feștim saloanele de la Spitalul Județean Arad, că așa e la modă. La fel cum o făcut și o individă (laolaltă cu familia ei, plătită cu bani grei, deci nu pe de-a ficea), Ana Maria Nyeki, cea care a strâns bani pe fundația Cetatea Voluntarilor. Bani pe care i-a cheltuit (parte din ei, că nu vrea să spună ce și cât a investit – vorba vine) cum a vrut pizdulicea ei (atenție, conform DEX, pizdulice înseamnă altceva decât la ceea ce ne-am gândit, inițial, noi și la ce se gândește majoritatea dintre dvs.).

Că pe nimeni din conducerea Spitalului Județean Arad și ale altor spitale, pe nimeni din cadrul Consiliului Județean Arad (nici măcar pe Cionca kare tace ca gutzi în tenchi) nu a interesat și nu interesează cu ce farbe (din câte știm noi neomologate pentru unități sanitare) s-a dat pe pereții saloanelor (sau salonului), asta e altă problemă. Doamne Ferește să decedeze cineva în acele saloane. Că Ana, oricum, își va lua zborul spre Statele Unite (destinație unde are bilet de avion, direct de la Budapesta, din câte știm). Ș atuncii cine va răspunde? Unde mai pui faptul că mobilierul este cumpărat de la un magazin de cartier și nu se lovește nicicum cu normele de sănătate impuse. Cel puțin așa spun tot mai mulți medici de acolo, deci personal autorizat. Dar, atâta vreme cât s-a uns pe la balamalele CJA, ale SJA, PNL etc. pe cine mai interesează?

Deci, stimați tovarăși, și cu brațe de oțel haideți cu var, glet și feștelele care v-au mai rămas de dinainte de Sfintele Sărbători și să le donăm… Cum cui? Anei Maria, să mai renoveze saloane de ișpitaluri.

Z.U. GRAVU

P.S. Cât despre droguri, mașină și casă, data viitoare. Dacă tot sunt pe banii donatorilor.