Este de notorietate faptul că odată cu plecarea la Bruxelles a lui Gheorghe Falcă, în calitate de europarlamentar, frâiele și jocurile absconse ale filialei Arad ale PNL au fost preluate de către Geanina Pistru, această adevărată Contesă de Hășmaș. Nu se întâmplă nimic în partid fără ca Geanina să nu știe sau, mai mult, să contribuie la executarea lucrării. În doar câteva cuvinte, ea face și desface în PNL Arad.

Bunăoară, deși rezultatele consultărilor, sondajului de opinie cu membrii partidului i-au fost favorabile, pentru candidat la funcția de primar, lui Călin Bibarț, actalul primar de conjunctură al Aradului, Contesa de Hășmaș l-a desemnat pe Sergiu Bâlcea, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean pentru această ffuncție. Asta, așa cu vă spuneam, împotriva rezultatului sondajului de opinie. Fapt care i-a deranjat, nu numai pe votanți, a căror părere nu a contat, ci și pe conducererea centrală a PNL. Că Geanina Pistru are zilele numărate în schema actuală de conducere din umbră a PNL-ului arădean am mai zis-o. La fel cum a mai zis și faptul că listele pentru alegerile generale care vor avea loc în noiembrie au fost făcute tot de Contesa de Hășmaș, după cum a vrut ea.

Dar, în aceste momente, important este alt lucru. Din câte se aude, avem șpioni atât la PNL, cât și la PSD, ar fi vorba despre o înțelegere tacită între Călinuț Bibarț și Dooorel Căprar, președintele, cam deodată, al PSD Arad. Amândoi joacă pe-o mână, scopul acestora fiind să rămână Căprar în fruntea PSD (azi, vineri, vor fi alegeri la PSD Arad), iar Bibarț să pună mâna pe filiala arădeană a PNL. Adică, să-l înlăture sau să-l treacă pe linie moartă de Jitză Falcă (ocupat cu Bruxellesul și cu boala pe care zice că o are și despre care nu s-a sfiit să o facă publică). Că de Geanina Pistru va avea grijă Bucureștiul șă o readucă acolo unde îi e locul, adică jos, dacă tot a zis Agenția Națională de Integritate că e incompatibilă.

Deci, nu ar fi exclusă o înțelegere între Bibarț și Căprar, chiar dacă sunt în opoziție, pentru simplul motiv ca aceștia să-și păstreze și să-și întărească puterea. Unul la Primărie, celălalt în fruntea PSD. Și să-l înlăture pe Falcă, desigur. Dar, cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg…

Apropo, azi, vineri, are loc și ședința CEX-ului la PSD Arad, ocazie cu care se vor desfășura și alegeri și la care și-au anunțat participarea Ciolacu, președintele PSD și Stănescu, secretarul general. Și cum în fruntea unei organizații județene nu se cade să stea un individ care nu a făcut nimic pentru partid (mai ales că e deputat) și care are DOUĂ dosare penale este greu de crezut că Dooorel de Arad va mai câștiga un mandat.

R. DUBĂȚ 

1 COMENTARIU

Comments are closed.