Ca făcut, la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, au avut loc mari ședințe, mari atât la PNL, cât și la PSD. Dacă la PNL a avut loc întâlnirea pentru validarea listelor filialei arădene a acestui partid, la PSD au avut loc alegeri pentru funcția de președinte la județ. Vorba vine alegeri, că Dooorel Căprar, fostul și actualul președinte a fost reales. Dacă a a candidat singur, vorba aia a alergat singur și… Oricum, pentru majoritatea pesediștilor actualul deputat nu este reprezentativ. A reușit să strângă la CEX vreo 90 de persoane, și nici acelea nu l-au votat, având cinci voturi împotrivă. Ce săi faci când n-ai făcut nimic atâția ani pentru PSD, dimpotrivă, te-ai ales cu două dosare penale pentru fapte de corupție!

Despre ședința PNL-ului nu prea avem ce vorbi. Oricum, atâta vreme cât Falcă este la butoanele organizației județene, nu am avea ce vorbi de bine. Distrugătorului Aradului, cel care a dus orașul la nivel de comună, un om de nimic care și-a făcut doar pentru el (a venit în Arad, de fapt l-a adus socrul Seculici, cu o plasă de nailon și acum, he, he, he!) nu merită băgat în seamă. Însă faptul că PNL a reușit să umple sala polivalentă până la refuz și să creeze un  adevărat spectacol aprobându-se listele pentru alegerile locale și validându-l pe Bâlcea pentru funcția de primar, nu poate trece nemenționat. Bravo organizatorilor, chiar dacă Falcă a fost vioara întâi.

Cel puțin interesantă, dacă nu ciudată, ni s-a părut prezența în Arad, joi, înainte cu o zi de alegerile de la PSD a lui Cozmin Gușă, fost pesedist, barosanul de la Realitatea TV (sau cum i-o zice acum). Este cunoscut faptul că acesta s-a întâlnit cu Dooorel Căprar, candidatul, de fapt singurul candidat că senatorul PSD de Arad Mihai Fifor, contracandidatul lui Căprar, nici măcar nu a fost în sală. La fel cum este cunoscut faptul că acest Gușă este un apropiat de-a lui Falcă, unul din sponsorii (cu ghilimelele de rigoare) ale televiziunii sus menționate. Că doar emisiunile pa care le-a făcut nu sunt gratis și l-au chemat pe Jitză de frumos ce este. Zeci de mii de euro, tată! Așa se vorbește. Că Florian Coldea, fostul șef al SRI România nu este străin de acest fapt, se știe! La fel cum se știe că este și finul actualului primar de conjunctură ar Aradului, Călinuț Bibarț (doar sunt din același sat). Dacă stai un pic drept și judeci strâmb, sau invers, poți face niște conexiuni între cele patru personaje pomenite mai sus. Conexiuni care vin să confirme, dacă mai era cazul, că Dooorel Căprar a fost și este pe-o mână cu PNL Arad. Asta în DEFAVOAREA Aradului și a arădenilor. Cele două partide mari din România, care se tot perindă pe la guvernare, la Arad se au ca frații. Ciordesc pe-o mână cum s-ar zice.

Este adevărată vorba că de la SRI ieși doar cu picioarele în față și cu popa la cap, deci Coldea nu poate sta alinat, să-și consume pensia apocaliptică pe care, conform legii, o primește de la stat. Îl mâncă-n cur să facă jocurile și la Arad, să ajute la transformarea Aradului dintr-o comună într-un sat mai răsărit. Prima fază, pe față, cea cu Căprar i-a ieșit. A fost la vedere, doar. Ce mai urmează?

R. DUBĂȚ