În urmă cu aproape un an, societatea care presta serviciile de salubrizare pe raza comunei noastre, începea să dea semne serioase cu privire la capacitatea acesteia de a mai colecta deșeurile menajere de pe raza comunei (și a întregii zone a Văii Mureșului). Drept măsură de urgență și, ca să evităm o eventuală epidemie în plină vară, am decis închirierea unei autospeciale cu servanți, care să colecteze gunoiul menajer din casă în casă. Sigur, tariful plătit de către populație, a fost stabilit prin împărțirea valorii din factura emisă de către firma prestatoare, la numărul de locuitori. Mult sau puțin, nu comentez acum acest aspect; important este că am gestionat corect o situație de criză, în comparație cu Orașul Lipova care s-a confruntat cu mari probleme din acest punct de vedere. Ce doresc să scot în evidență este lipsa de responsabilitate din partea unor locuitori care nu vot să înțeleagă că primăria plătește în numele locuitorilor întreaga factură de gunoi din banii destinați proiectelor, urmând să recuperăm de la populație această sumă! Astfel, din totalul sumei de 224 mii lei aferentă perioadei septembrie-decembrie 2019, s-a recuperat de la populație suma de 66 mii lei.

Am dorit să fac această expunere deoarece, din data de 15 Martie va opera noua societate care a câștigat licitatia pe zona noastră (Valea Mureșului), la tariful de 6,81 lei/pers. Factura va fi emisă către primărie, care va fi nevoită să facă plata prestatorului, cu recuperarea sumelor de la populatie prin serviciul de taxe si impozite al primăriei!

Atrag atenție tuturor locuitorilor că îmi doresc să trăiesc într-o comună curată, într-un mediu mai puțin poluat și, nu voi ezita nicio secundă dacă va trebui să luăm decizia de recuperare a sumelor prin executare silită de la rău platnici!
Trebuie să înțelegem că prin lipsa noastră de responsabilitate, se poate întâmpla ca și noua firmă de colectare să falimenteze, iar noi vom ajunge din nou în situația de a rămâne cu gunoiul pe străzi! – a declarat Marian TOADER, primarul comunei.

Transport

În urma numeroaselor solicitări din partea elevilor, dar si a locuitorilor comunei Zabrani, începând de azi 17.02.2020 am reușit modificarea si suplimentarea curselor pe traseul Arad (P-ța Romană) – Gara Aradul Nou – Fântânele – Frumușeni – Aluniș – Zabrani după următorul orar cu plecări din Arad:

5,50

8,00

10,30

14,12

15,30

19,00

și retur cu plecări din Zăbrani:

6,45

9,15

11,30

15,10

16,25

19,50

Mulțumesc CJ.Arad si ADI. Transport Public Arad pentru susținere!, a mai spus TOADER.