Despre faptele de vitejie ale conducerii de la Filarmonica din Arad am scris, dar mai răruț. Deși sindicatul de acolo a sesizat în dese rânduri derapajele grave ale actualei conduceri, în frunte cu Doru Orban, nu s-a întâmplat nimic. Doru, cel care l-a săpat la greu, și prin presă, pe fostul director Alin Văcean, altă pilă politică pusă în fruntea unei instituții arădene plătite din baniii arădenilor, nu că face cași precedesorul său, ci mai rău. Slugă la stâpân (cine știe, știe).

Puțini sunt cei care știu că Țigarmonica din Arad a fost înzestrată, financiar, cu o orgă onicăde la mama ei (Bognare, nu ai nicio implicare, sau te interesează numai imobiliarele?) de talie profesională..Cum puține sunt filarmonicele din țară au așa ceva. Pentru simplul fapt că sunt foate scumpe și au considerat ca fiind o investiție inutilă, aproape. Dar, când orgile (era să screirm ORGIILE) sunt îndeosebi la bisericele catolice, reformate etc. de ce să nu cheltuim banii arădenilor?

Să nu ne înțegeți greșit. Foarte bine că s-a investit în filarmonică. Însă…

Sâmbăta asta va avea loc un concert de orgă la filarmonica arădeană. Cu ocazia unui eveniment special în istoria Aradului, comemorarea unui arhitect arădean, din familie maghiară, care a proiectat unele dintre cele mai reprezentive clădiri dn centrul Aradului.

Și, după cum ne anunță, de data asta, țigamonica, dirijor va fi un renumit personaj din Ungaria (nu i-am reținut numele). Mai mult, solist la orgă va fi tot un ungur!!! Adică, va inaugura orga, atâta vreme cât Filarmonica din Arad are angajat organist!!!!!!! Care nu a cântat (vorba vine) pe orga arădeană niciodată! Într-un concert, să fim bine  înțeleși. Este agajat pe post de organist și lucrează biblioteca instituției! Ați mai auzit sau văzut așa ceva?

Adică, avem cu ce să ne lăudăm, avem o filarmonică, avem dirijori de excepție, avem interpreți de excepție, dar nouă ne trebuie invitați din afară! Știți de ce? Fiindcă sunt mai scumpi. Iar cu arădenii nu poși face afaceri. Că pute!

Bognare, vezi că nu ți-o venit organistu (cu apostrof, că n-am găsit bunbu) la repetiții! Unguru intră direct pe scenă, fără repetiții, ca la birt?