În centrul Aradului, în buricul târgului, de luni bune de zile tronează pe spațiul public câteva ghene de gunoi. Menajer, la o primă vedere. Mai exact, pe strada 7 Noiembrie (sau cum îi mai zice acum), colț cu strada Horia (vezi poza, chipul de mai sus!).

Pe cei de la Primăria Arad, în frunte cu primarul de conjunctură Bibi Călinuț – file de poveste cu noroc, îi doare la bască. Nu le ajunge damful la nas. Pe cei de la Poliția Locală, îi doare la banană, chiar dacă trec zilnic cu mașinile din dotare pe lângă containerele respective. Apropo, cine plătește locurile de parcare pe care sunt amplasate, ilegal, ghenele de gunoi? Că dacă ai parca o mașină, brusc, subit, instantaneu și dintr-o dată s-ar opri barosanii de la meleția locală, a primăriei, plătită din banii noștri, și te-ar amenda! Deci, câți bani se pierd prin neîncasarea taxei de parcare de acolo? Pe cine interesează…

Ultimii, dar nu cei din urmă, vinovați sunt cei de la RECONS. Administratorul parcărilor din municipiu. În zonă nu sunt locuri de parcare prea multe, dar patru, cinci sunt ocupate de containerele de gunoi. De ce nu le ridică cu autovehiculul lor special? Că dacă ar fi parcată o mașină a cărui proprietar care nu a plătit bilet de parcare, hop, sus pe platformă. Plus amenda de rigoare.

Că principalii vinovați sunt locatarii care își aruncă gunoaiele în containerele pe care le-au scos în plină șosea, în drum, să le vadă lumea, asta e chestiune de educație. Dar, dacă le ține manevra.

PriRePoloc