Dragi prieteni,
Țin să le mulțumesc tuturor persoanelor care prin noi (Comitetul pentru Situații de Urgență Zăbrani), au răspuns prezent inițiativei de a asigura produsele alimentare necesare bătrânilor nostri!
Doresc să va informez faptul că Președintele României a anunțat interzicerea circulației în afară de deplasările la serviciu sau pentru cumpărăturile absolut necesare, dar mai ales faptul că prin aceste restricții de deplasare impuse, persoanele de peste 65 ani, nu mai au voie să iasă din casă. Această măsură va intra în vigoare începând de miercuri 25.03.2020!
TOATE persoanele ce vor veni din tări precum Italia, Franța, Germania, Spania, Iran, SUA, vor intra obligatoriu în carantină instituționalizată!
RUGĂMINTE: întrucât la nivelul Comunei Zăbrani sunt un număr semnificativ de persoane de peste 65 ani (care nu vor avea voie să iasă din casă), iar listele cu persoanele de peste 65 ani, comunicate de către Comitetul Județean sunt complet aiurea (figurează zeci de nemți plecați definitiv în Germania, ori persoane decedate de ani buni), apelez din nou la dvs. localnicii Comunei, să ne sprijiniți în identificarea tuturor acestor persoane!
De asemenea voi solicita Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Zăbrani să ne sprijine în acțiunea noastră. Vom identifica din rândurile pompierilor voluntari câte o persoană responsabilă pe fiecare stradă, care să țină legătura cu acești oameni vârstnici pentru a le face cumpărăturile necesare! Fac apel la proprietarii de magazine, să facă un efort pentru a duce, pe bază de comandă produsele solicitate de către aceste persoane vârstnice, care nu vor mai putea părăsi locuința, fiind și foarte vulnerabile în cazul contactării acestui virus!
De asemenea am luat legătura cu d-na doctor Geta Luca, iar persoanele cu probleme medicale pot apela nr. dânsei de telefon: 0722237760. Rețetele le poate lăsa doamna doctor la farmacie, nemaifiind nevoie de cardul de sănătate, iar de acolo, cu sprijinul nostru, medicamentele să ajungă la pacient! (Poliția Locală: 0752226353).
Până atunci, același îndemn: STAȚI ACASĂ!

Să auzim numai de bine! Doamne ajută!

Primar, Marian TOADER