Autoritățile au anunțat noul bilanț al deceselor cauzate de infecția cu noul coronavirus.
Potrivit anunțului, trei dintre cei decedați sunt din județul Arad.
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 de ani, internat în Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Acesta a decedat în data de 26 martie 2020, fiind confirmat ca și infectat cu coronavirus în data de 30 martie (atunci a sosit rezultatul testului). Bărbatul suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și insuficiență renală cronică.
Cel de al doilea deces anunțat este al unei femei în vârstă de 54 de ani, internată în secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean în data de 28 martie cu insuficiență respiratorie acută și bronhopneumonie bilaterală. I s-au recoltat probe pentru testare în aceeași zi iar rezultatul testului a ieșit pozitiv în data de 30 martie, când femeia a și decedat. Aceasta suferea de hipertensiune arterială.
Al treilea deces anunțat este al unui bărbat de 61 ani, internat tot în secția de ATI a Spitalului Județean, în data de 25 martie, cu insuficiență respiratorie acută. I s-au recoltat probe în aceeași zi, fiind confirmat ca infectat cu noul coronavirus în data de 27 martie. Bărbatul a decedat în 29 martie. Acesta suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și insuficiență renală cronică.
 2 aprilie 2020

Foto: rfi