„Vindecati datorita eforturilor uriase facute de personalul medical aradean de exceptie, trimis in linia intai de acelasi Cionca, pur si simplu la sacrificiu. Fara echipamente de protectie, fara posibilitatea de a se testa. Doar cu priceperea si cu devotamentul fata de meseria lor.

Nici acum personalul medical nu e echipat asa cum ar trebui. Dupa aproape doua luni. Unde or fi toate materialele donate si banii oferiti de zeci de aradeni implicati in batalia pentru judetul si orasul lor? Vom afla dupa ce trece. Cu siguranta.

Pana atunci, ma intreb daca Cionca numara cu acelasi zel si numarul medicilor sau al celorlalti colegi din echipele medicale, care au fost depistati pozitiv. Sau al aradenilor imbolnaviti in fiecare zi. Sau al mortilor. Si daca vorbeste undeva despre ei. Macar el cu sine, pentru ca public nu o face. Asa cum ar fi fost si ar fi corect, zi de zi, fata de toti cetatenii Aradului. Insa transparenta si corectitudinea nu sunt notiuni familiare PNL-ului aradean. Asa ca ne multumim sa aflam de pe la televizor ca suntem pe locul al treilea in tara la imbolnaviri sau sa aflam, de la oameni inspaimantati ca iar nu sunt materiale de protectie si de dezinfectie in spital. Timp in care se baga bani aiurea – multi bani, intr-un depozit de paturi, pompos numit „spital de campanie”. Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajunga cineva pe acolo! Timp in care PNL Arad face campanie electorala cu masti. Masti care ar fi trebuit distribuite de autoritati. Nu de partide.

Semnalele nu sunt inca optimiste. E mult prea devreme sa vorbim de finalul epidemiei. Cel mai probabil, va trebui sa invatam sa traim cu acest nou virus. Si o vom face. Pentru ca asa e firesc. Dar vor ramane rani adanci nevindecate in societate si enorm de multe semne de intrebare. La care cineva va trebui sa raspunda. De dragul adevarului si pentru ca asemenea nenorocire sa nu mai fie posibila la Arad.

Pana atunci, spor la numarat, domnule Cionca! Speram sa nu va dea cu virgula….”

Mihai FIFOR, președintele PSD Arad și senator PSD de Arad

N.Red. Domnule Fifor, noi, „comuniștii” pe rit nou de la Flacăra roșie, nu zicem că nu aveți dreptate. Am mai scris și nu o dată că datorită conducerii „înțelepte” a unui semidoct, la Cionca facem referire, numărul îmbolnăvirilor din cadrul personalului medical din Arad este cel mai mare din țară! Ca să nu zicem că suntem pe locul 3, după Suceava și București, la numărul total al îmbolnăvirilor cu COVID19. Însă, să băgăm de vină știm și noi, dar mai ales cei de la USR (chiar prin vocea dr.Adi Wiener, care și-a văzut un vis împlinit, a fost numit șef la noul Spital TBC, din Grădiște). Dar, PSD Arad chiar nu poate face nimic concret? Doar să critice? Noi numa am întrebat!