Europarlamentarul Gheorghe Falcă a produs rumoare, marți seara, în ședința conducerii PNL, când i-a cerut președintelui partidului, Ludovic Orban, să dispună amânarea alegerilor locale până în 2021, transmite Digi 24.
Falcă și-a argumentat dorința prin necesitatea ca aleșii locali ai PNL să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a face lucruri pentru comunitățile lor, astfel încât dacă alegerile ar fi amânate, ar putea să obțină un scor mai bun.
Alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc anul acesta, a spus Falcă, doar cele pentru primării și consilii județene să fie amânate cu un an.
Aceasta ar însemna, între altele, ca actualul primar interimar al Aradului, Călin Bibarț, să rămână în funcție până anul viitor.
De remarcat, că dorința lui Falcă nu a fost însă întâmpinată cu entuziasm de colegi. Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a ținut să atragă atenția că nu este o idee bună.
Alegerile locale au fost deja amânate cu mai multe luni. Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale. Premierul a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior.
Sursa: Digi 24

2 COMENTARII

    • Numaratoarea e corecta! Ati gresit doar nominalizarea. Corect era ”Falca si subsemnatul Teudan Ioan” 🙂

Comments are closed.