Pe bune, eu cred că Prezidentul Iohannis ori a luat-o pe ulei, ori trăiește într-o țară paralelă. Că ”statul paralel” e marcă înregistrată PSD.
Ne agresează și ne agasează auzul cu niște declarații de-ți stă mintea în loc.
Ne prezintă niște măsuri pentru perioada următoare, gândite nu știu cu ce, poate cu curul, că eu, și dacă dorm, gândesc mai bine.
Unu” la mână, vine și ne spune că, din viitorul foarte apropiat, la intrarea într-o locație(instituție, magazin etc.) ni se va lua temperatura pentru a vedea dacă nu suntem potențial afectați. Unde plm iei temperatura în toată țara, în toate incintele publice, că nici în spitale nu au luat-o până nu demult.
Doi la mână, zice că, după 15 mai, e posibil să fie declarată „Stare de alertă”. Pentru a se înțelege, starea de alertă presupune punerea, deîndată, în aplicare, a planurilor de acțiuni și măsuri de prevenire, avertizare a populației, limitare și înlăturare a consecințelor situației de urgență.
Situația de urgență s-a născut odată cu apariția primelor semne de epidemie la noi în țară.
Așa fiind, măsurile graduale care trebuiau luate ar fi fost: starea de alertă (avertizarea populației, acțiuni de prevenire, limitare sau înlăturare a consecințelor situației de urgență) și, dacă nu se obțineau rezultatele scontate, de-abia apoi ”Starea de urgență”, care este o măsură mult mai dură și presupune, deja, lupta cu inamicul, nu doar prevenirea și limitarea consecințelor.
Ca să fiu bine înțeles: „Situația de urgență” nu este totuna cu „Starea de urgență”. În cazul nostru situația de urgență o reprezintă epidemia (pandemia) și riscul extinderii ei iar ”Starea de urgență” este măsura ce se dispune în penultimă instanță, înainte de starea de război.
Dar, probabil prost sfătuit de cățeii de la stână, că ăia nu sunt câini de pază, sunt doar lătrători și lingăi, berbecul sibian ne-a plesnit direct cu starea de urgență, gândind, în mintea lui odihnită, că să știm de-o treabă.
Dacă aceste măsuri erau luate gradual, în funcție de evoluția situației, nu s-ar fi ajuns la DEZASTRUL în care se află azi România, în speță, blocaj economic, falimente instituționale și sociale, putând merge până la falimentul de țară. Ori, poate că asta s-a urmărit. Nu știu dacă vom afla, dar sigur vom simți pe pielea noastră.
Trebuie revigorată și împrospătată clasa politică, pentru că Partidul Comunist (PSD) și Partidul (istoric) Național Liberal (care trebuia să rămână istorie) nu au făcut față evoluției și cerințelor societății și, mai mult decât atât, au distrus în mod CONȘTIENT și VOIT tot ceea ce a fost bun în țara asta.

Adrian IVANOF

Foto: DW