Probabil că, şezând tolănit pe şezlongul prezidenţial, în bătăia soarelui, preşedintele a aţipit şi a avut o revelaţie: PSD-ul a dat autonomie Ţinutului Secuiesc. Ignorând prevederile legii fundamentale a statului, potrivit cărora ”România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil ”, Iohannis s-a trezit atacat de vechiul duşman, PSD, mai abitir decât virusul ucigaş care ne ţine de două luni arestaţi la domiciliu.

Preşedintele vrea să se erijeze în apărătorul poporului român, în liderul providenţial de care România are nevoie, în contextul în care clasa politică iresponsabilă şi Parlamentul absent cu desăvârşire aprobă tacit acte normative care duc la fărămiţarea teritoriului naţional.

Este o poveste frumoasă care, la prima vedere, are un impact pozitiv asupra imaginii preşedintelui Iohannis, numai că, de nemţi trebuie să ne ferim şi când fac daruri….

Pentru cei care au uitat ar fi bine să le reamintim că în iulie 2017, Iohannis a participat la o întrunire a liderilor din secuime şi cuprins de emfază şi-a dus mâna dreaptă la piept, aşa cum ne-a obişnuit pe toţi cu gestul acesta pe care a reuşit să îl arunce în derizoriu, când s-a intonat imnul Ţinutului Secuiesc. Se pare că, încă din acea vreme, Ţinutul Secuiesc prindea viaţă, iar preşedintele a girat aceste acţiuni, chiar a fost mândru când a primit un steag secuiesc, steag care, din întamplare, ce să vezi?…. avea aceeaşi culoare precum cravata preşedintelui. „Un cadou care este asortat cu cravata dumneavoastră”, l-a informat primarul din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, pe preşedintele Iohannis, referindu-se la steagul secuiesc pe care erau trecute, ATENŢIE! data la care a fost numit președinte, data vizitei din secuime şi procentele cu care Klaus Iohannis a fost ales de populația așa-zisului Ținut Secuiesc.

Iohannis este conştient de faptul că răbdarea populaţiei a ajuns la limită, că nu mai poate pune batista pe ţambalul sparanghelului cu care a oripilat întreaga ţară, mai ales în contextul în care se preconizează că de la această activitate sezonieră se vor întoarce sute de muncitori infectaţi cu Coronavirus, este conştient că spitalele din România colcăie de manageri incompetenţi, oamenii de casă ai PNL care au profitat de această pandemie pentru a fi răsplătiți cu câte o sinecură, una dintre cele mai atroce numiri fiind cea a unui chelner în funcţia de manager interimar al Spitalului Orăşenesc Câmpeni. Tocmai de aceea, Iohannis şi PNL nu-şi mai pot „palma” abuzurile şi prostia decât prezentând pericolul proclamării autonomiei Ţinutului Secuiesc printr-un act normativ care a fost adoptat tacit.

Întrebarea este unde a fost vigilenţa PNL-ului, a USR-ului şi a altor partide parlamentare. Întrebarea este retorică, trebuie să recunoaştem, căci România a încetat după 1989 să mai aibă o clasă politică responsabilă şi competentă. Avem o clasă politică jalnică, plină de veleitari şi oportunişti, marionete numite pentru scopuri precise: distrugerea României, pierderea identităţii naţionale şi transformarea ţării în pepinieră pentru sezonierii Europei de Vest care trebuie să se refacă după criza pe care o traversează.

Sondajele nu arată deloc bine pentru PNL, iar după toate măsurile acestea contradictorii luate în perioada de criză, cu o „Vela ruptă” şi cu un menestrel precum Ludovic Orban la cârma ţării, preşedintele este conştient că rezultatul alegerilor pentru PNL nu poate fi decât un fiasco pe care nu este pregătit nimeni să şi-l asume.

„Statutul de Autonomie al Ţinutului Secuiesc, adoptat prin lege, se aprobă prin referendum de către cetăţenii Ţinutului Secuiesc”, arată proiectul de lege.

Iniţiatorii spun că înfiinţarea regiunii autonome este o expresie a identităţii istorice a zonei şi va asigura egalitatea de şanse a cetăţenilor şi protecţia identităţii naţionale maghiare.

Trebuie menţionat că cererea de arbitraj pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, solicitată de mai multe consilii locale din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, a fost respinsă marţi, la Strasbourg, de Comisia   de   monitorizare   a   Congresului   Puterilor   Locale   și   Regionale   (CPLRE)  al Consiliului Europei.

Preşedinta delegaţiei României la acest congres, Ludmila  Sfîrloagă,  a declarat pentru Agerpres că cererea a fost respinsă pentru că nu este de competența Congresului şi a Consiliului Europei. Potrivit acesteia, tema în cauză face obiectul unei dezbateri politice interne, prin urmare, trebuie dezbătută în ţară şi nu la instanţele europene.

Ultimele două luni în care România a fost arestată la domiciliu şi s-a început falimentarea economiei naţionale, ne-au demonstrat dacă mai era nevoie, faptul că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis sunt captivii compromisurilor făcute pentru voturile care le-au asigurat câştigarea alegerilor, compromisuri care acum se întorc ca un bumerang împotriva acestora, diaspora şi voturile din Ţinutul Secuiesc.

Tocmai cu aceste două elemente Iohannis jonglează pentru a distrage atenţia de la problemele grave cu care se confruntă România, doar că nu va mai putea ascunde prea mult timp mizeria sub preşul incompetenţei. „Jó napot kívánok, PSD!” a spus Iohannis încercând să arunce toată responsabilitatea în spatele PSD.

Unde a fost PNL în toată povestea aceasta? Sau poate PNL, care după cum bine ştim cu toţii, nu posedă o gândire autonomă în elaborarea deciziilor, ci doar se înclină supus după cum se mişcă degetul lui Iohannis, văzând imaginile din 2017 nu a vrut să deranjeze cravata asortată a domnului preşedinte.

Până la proba contrară, este un raţionament corect făcut de către PNL. Iohannis a mers la o întâlnire la care un preşedinte responsabil şi patriot nu ar fi avut ce să caute! Acest lucru trebuie fie clar pentru toţi politicienii şi mai ales pentru Klaus Iohannis care acum mimează patriotismul şi responsabilitatea! PNL şi Klaus Iohannis sunt în stare să se facă fraţi şi cu dracul ca să câştige alegerile.

De fapt, a venit momentul să ne întrebăm dacă statul român mai are suveranitate naţională, mai ales în contextul în care, de exemplu, pe Palatul Cultural din Arad a fost pictată de curând actuala stemă a Ungariei sub oblăduirea autoritățiilor românești.

Aş reaminti tuturor cuvintele lui Charles de Gaulle „în politică este necesar fie să îţi trădezi ţara, fie electoratul. Prefer să-mi trădez electoratul”, căci este clar ca lumina zilei că PNL şi Iohannis au trădat interesul naţional în favoarea unor interese de grup, iar istoria a demonstrat că pentru trădători nu există milă.

Ciprian DEMETER