Mihai Fifor, senator al PSD, susține că Guvernul PNL a aruncat România în haos, astfel încât nimeni nu știe ce va urma după starea de urgență.
Liberalii au avut la dispoziție trei săptămâni să vină cu un proiect de lege care să intre în vigoare în timp util, însă nu au făcut acest lucru și au creat singuri posibilitatea de a avea o  perioadă de trei zile fără reglementare: „Zilele prostiei PNL”, susține Fifor.
„Iohannis și guvernul său liberal se afundă-n incompetență și provoacă haos instituțional și public în privința măsurilor restrictive impuse de epidemia de coronavirus. România riscă să rămână timp de câteva zile fără nicio reglementare specifică, fără nicio restricție, care să țină sub control epidemia de coronavirus, din cauza delăsării și superficialității Guvernului Orban, care n-a fost capabil să trimită la timp, pentru dezbatere și adoptare în Parlament,  proiectul legii care instituie starea de alertă. Singurul lucru de care s-au preocupat a fost de a crea condițiile pentru a continua ceea ce au făcut în starea de urgență: achiziții publice fără transparență, numirea oamenilor de partid în funcții, fără pregătirea necesară și fără concurs etc. Asta arată cât de mult îi interesează de fapt siguranța și sănătatea românilor și cât afacerile de partid. Cu toate eforturile Parlamentului de a parcurge în viteză maximă procedurile legale privind adoptarea, proiectul nu poate intra în vigoare mai devreme de 18 Mai. Iar starea de urgență se încheie, oficial, pe 15 Mai. Ceea ce este cel mai grav este că nici astăzi reprezentanții guvernului nu sunt în stare să ofere populației și Parlamentului, care e reprezentantul poporului, date certe pe baza cărora iau aceste măsuri. Nu pot răspunde la două intrebări simple: câți români au fost testați (persoane, nu teste), care este gradul de infectare al populației?”, declară senatorul social-democrat.
„Practic, ei nu prezintă românilor situația reală. Pe baza bâlbelor Guvernului și a declarațiilor contradictorii ale reprezentanților puterii nimeni nu poate să știe dacă situația este într-adevăr gravă, și atunci măsurile de izolare ar trebui să continue, sau – dimpotrivă – nu este gravă, și atunci o restrâgerea de drepturi și libertăți nu s-ar mai justifica, nemaifiind motive pentru prelungirea restricțiilor. Normal ar fi fost ca, odată cu trimiterea proiectului în Parlament, Guvernul să trimită și datele rezultate din testarea populației, datele privind gradul de infectare a acesteia, pentru a putea lua o decizie în cunoștință de cauză. Așa, totul este după ureche, după ce cred ei. Toate țările civilizate au comunicat clar cetățenilor situația, prin statisticile rezultate în urma testărilor. Populația a înțeles care este situația și s-a conformat voluntar. Și la noi, românii ar reacționa mult mai bine dacă ar avea răspunsuri. Nu ar mai fi nevoie de amenzile atât de mult lăudate de actualul guvern. Însă, ei în loc să îi informeze pe oameni, îi țin în beznă și îi amendează. Așadar cel puțin trei zile – expresie a prostiei și haosului liberal – în România nu va mai exista niciun temei legal care să sancționeze încălcarea restricțiilor“, afirmă Mihai Fifor, senator al PSD Arad.