Recitind declarația ipocrită a lui Varujan Vosganian, de acum mai bine de un an, privind efectul educației din occident asupra mentalității și a economiei românești, în ceea ce privește ideile liberale, constat că nu s-a schimbată nimic în mentalitatea clasei politice. Continuă să se manifeste aceeași ură împotriva valorilor morale și a educației occidentale, negând tot ceea ce emană acestea.

Pentru Vosganian și restul clasei politice, școlită în sistemul de învățământ comunist ori post-comunist, adică al pseudo-educației și pseudo-moralei, tipii de genul acesta – precum șefii de promoție de la Oxford, Sorbona, Yale, Harvard, în care sălășluiește un posibil Bill Gates, capabili să le tragă „preșul de sub picioare” actualei junte de mafioți instalată la guvernare de peste treizeci de ani -, nu sunt o alternativă la ceea ce urmează, ci sunt spaima și coșmarul permanent că vor fi alungați de acest gen de indivizi morali și educați. Pentru că marea majoritate dintre ei nu sunt manipulabili, nu pun botul la vrăjelile interlopilor aciuiți în politică, nu se lasă corupți cu funcții politice, sunt pragmatici, își cunosc valoarea și, mai ales, sunt pregătiți să lupte, având armele (pregătirea profesională) și argumentele (adevărul) necesare să poată demonstra că actualii membri ai clasei politice românești, în frunte cu Vosganian, nu sunt altceva decât niște șmecheri oportuniști, diletanți și mediocri, fără scrupule si fără principii morale, capabili de orice mârșăvie și compromis, pentru a se menține la putere. În declarații, pentru a fi percepuți ca patrioți ce urmăresc binele public, acești farisei, gen Vosganian, deplâng, ipocrit, faptul că România își pierde valorile intelectuale și profesionale, care părăsesc țara (din cauza lor, bineînțeles) și, ca justificare a neacceptării celor ce se întorc, le contestă orientările politice, prezentate ca fiind, chipurile, eronate, de stânga, socialiste (făcând, deliberat confuzia, între modelul socialist practicat în țările nordice și cel comunist, practicat în țările foste membre ale Pactului de la Varșovia si de faptul că modelul socialist, parcticat în țările nordice ale Europei, are ca efect cel mai ridicat nivel de trai din lume). În realitate, precum comuniștii – care, pentru a nu fi contestați, au eliminat, fizic, majoritatea intelectualilor din România, școliți în Universitățile din Viena, Berlin, Paris, Londra, substituindu-i cu mediocrități supuse partidului, iar pe cei ce nu i-au putut elimina și subordona, i-au gonit din țară -, actuala clasă politică, în frunte cu Vosganian, speriată de valoarea morală și intelectuală a celor școliți în diaspora, procedează idem cu cu comuniștii: inventează argumente, apelând la demagogie de tip proletar. Adică, contrar a ce spun, pe lângă că le contestă demagogic și ipocrit competența morală, în fapt ei se bucură cu adevărat de exodul intelectualilor români, pentru că scapă de concurență.

Și, precum se manifesta și vicleanul Dragnea – școlit parcă la școala bolșevico-stalinistă -, actualii politicieni, în frunte cu Vosganian, contestând valoarea morală și intelectuală a celor școliți în diaspora, se desconspiră și ne arată adevărul: că prefera inculții și proștii, pe care-i pot manipula ușor, cu minciuni și propagandă demagogică ieftină (naționalism deșănțat, patriotism de parada, orgolii naționaliste, etc.), în dauna celor educați, pe care nu-i pot manipula și că, de fapt, urăsc valorile reale, intelectuale și, mai ales, pe cele morale. Ei, cei gen Vosganian, sunt puii de năpârci despre care vorbea Isus, care joacă un teatru ieftin, aparent de apărători ai intereselor celor mulți. În realitate, tot ceea ce fac, contrar a ceea ce spun, fac în sprijinul intereselor personale sau a grupurilor din care fac parte, în care nu e loc de morală sau competență, ci de viclenie și oportunism.

Cei ca Vosganian, dezbrăcați de ipocrizie și demagogie, ne arată exact ceea ce sunt: copiii legitimi al celui ce urăște morala și valorile morale, nu a adevărului. De aceea, prin argumente meschine si demagogice, cei gen Vosganian, încearcă să conteste valorile morale si adevăratele competențe ale celor pregătiți în universități celebre, pe care-i acuză, ipocrit, ca fiind adepți ai comunismului. În realitate, nu cei școliți în ociident, ci ei sunt cei care operează cu mecanismul comunist al înlăturării concurenței valorii.

Cei gen Vosganian, sunt, în fapt, niște jeguri morale și niște ratați umani, din punct de vedere al caracterului, cu comportament de hiene (au pus mana pe pradă, poporul român și nu vor s-o mai piardă, în nici o condiție). Din păcate, aceasta mentalitate, gen Vosganian, răspândită constant prin mass-media mercenară, ne afectează pe toți, pentru că își pune amprenta asupra stării societății la acest moment, distorsionând adevăratele valori și principii morale europene.

La treizeci de ani de la schimbarea „macazului” suntem nu ceea ce ar trebui să fim – adică liberi să gândim și acționăm, nemanipulați de propaganda tip bolșevic, precum popoarele din UE -, ci cea ce ne doresc și ne permit cei de genul Vosganian: proști și manipulabili, precum gloatele pseudo-educate comuniste, hrănite cu pseudo-adevăruri! Adică virusați încă de demagogia comunistă ce continuă să nege adevărul și principiile morale.

Pavel ROMAN

Foto: Digi24