Se pare că Fifor ăsta, senator de Arad și președintele PSD Arad, a început să patineze rău de tot în ultima vreme. Omul, ori e prost informat, ori știe despre situația din Arad la fel cum știm noi despre cea din Burkina Faso, ori vorbește să nu tacă din gură. Și emite judecăți de valoare, crede el, ca și Râcea-n birt! În loc să vadă ce situație dramarică mai e pe la Nădlac (a scris ceva, însă pe tovarășul său Horea Timiș l-a exclus din schemă – o fi știind el de afacerile familgliei Timiș!!!, cu dezinfectanți, ălea, ălea) se leagă de terasele din municipiul Arad. O fi vrut să zică el ceva, dar unde e PREFECTUL KOMUNIST Ghiță Stoian, cel care stă la baza manipulării? Sau îi e frică lui Fifor să se lege de Komunistul de Stoian, cel de care care a pornit întreaga mârșăvie legată de terasele din centrul municipiului, pardon, comunei Arad?

Am avut, astazi, parte de un nou episod din serialul, tot mai prost, cu interimarul Bibart in rol principal. Cum nu pierde nicio ocazie sa se filmeze si sa ne asigure de transpiratia sa suvoaie in folosul aradenilor, Calin Bibart reuseste fix contrariul. Adica sa ne convinga de faptul ca, in afara de a debita aiureli in fata camerei de cateva ori pe zi, altceva din ce ar trebui sa faca un primar uita sau habar nu are sa faca.

Si uite asa, interimarul Călin Bibarț o dă cu bâta în baltă din nou. Călin, alintat, de ceva vreme Bibi, se gândește la zone alternative pentru a rezolva problema teraselor din centru, pe care prefectul Stoian le vrea demolate, pentru că așa vrea el. În locul teraselor care aparțin de restaurantele si cafenelele care funcționează de ani de zile în centrul Aradului, care au alimentat cu bani grei bugetul local și care nu și-au putut amplasa terasele fără autorizații și, din nou, mulți bani cheltuiți, Călin vrea locuri frumos iluminate. Unde? În parcări, pe lângă Biserica Roșie, prin Piața Avram Iancu unde vor fi măsuțe și umbreluțe și probabil și scăunele.

Cine va deservi măsuțele și umbreluțele: cei care au baza în cu totul altă parte? Poate, dacă veți comanda o cafelută sub umbreluță la măsuță, va veni băiatul de la Glovo cu bicicleta și v-o va aduce de la câteva sute de metri distanță. Cel puțin, așa sună logica fără logică a lui Călin Bibarț-umbreluță și măsuță iluminată.

Știe el cum se poate face asta: așa cum au făcut-o colegii săi Geani și Sergiulică anul trecut când au transformat în pietonală o strada din centrul Aradului, înainte chiar de a avea acoperirea legală a unei hotărâri de CLM. Și unde au fost amplasate măsuțe, umbreluțe și luminițe, cu acoperirea legală pe care atunci acelasi interimar, Bibi, nu a căutat-o.

Dar, îi spunem noi, acolo măsuțele și umbreluțele amplasate pe domeniul public erau în fața localurilor, care, la vremea aceea, au fost favorizate față de proprietarii teraselor de pe Bulevard.

Adică exact cei care își vor vedea acum investițiile aruncate în neant de interimarul Bibi și de prefectul Stoian, demolatorii de agenti economici.

Cine i-a dat lui Călin ideea de a înlocui terasele cu măsuțe și umbreluțe? O fi vorbit cu proprietarii de care fuge ca Necuratul de tamaie si pe care îi va falimenta mai ceva ca pandemia? Sau totul este rodul imaginatiei sale bogate, după o profundă meditație în resedinta sa cat un cartier, cuprinsa între două străduțe?”

Fiforeee, habar nu ai de substratul acestei afeceri! Întreabă, dacă nu ști? Cât despre prefectul komunist Stoian Ghiță, îți este frică să spui ceva?

Soții TROACĂ