Victoria Zăbrani este susținută în continuare de administrația locală. Toader Marian, primarul comunei: „Nu o să las sportul de izbeliște, mai ales că avem atâta tradiție în acest domeniu.”

În cadrul clubului activează 4 echipe de fotbal cu peste 90 de sportivi legitimați. Sportul a fost întotdeauna printre prioritățile comunei noastre și nu o să îl lăsăm răpus de această pandemie. Cât de curând o să redeschidem bazele sportive pentru ca tineri să aibă acces din nou la mișcare.

Zilele acestea Victoria Zăbrani a primit asigurare că sprijinul financiar din partea Administrației locale din Zăbrani va continua și după ieșirea din această situație creată de această pandemie COVID-19, din cauza căreia s-a ajuns la suspendarea campionatelor și competițiilor sportive în întreaga țară. Primarul Marian Toader a promis sprijin mai departe pentru clubul nostru care  este liderul la zi a Ligii 4.

După ce prin hotărârea de Consiliul Local ia fost alocată suma necesară pentru participarea în sezonul 2019-20 a competiției Ligii 4, tranșele de plăți sau blocat odată cu venirea pandemiei COVID 19, fiindcă resursele financiare au fost direcționate către gestionarea cât mai bine a pandemiei.

La finalul săptămâni a avut loc o întâlnire între autoritățile locale și consiliul de administrație a clubului, în cadrul căreia s-a pus în discuție necesitatea financiară de care această grupare a comunei are nevoie pentru  o preconizată  reluare a activități. Primarul Marian Toader a promis sprijinul financiar necesar pentru continuarea activități.

 

 

 

 

 

„În această perioadă latura prioritară a fost gestionarea acestei pandemii. A trebuit să luăm din  resursele financiare alocate activităților sportive și din sumele alocate acțiunilor culturale care erau programate în acest an și să le redistribuim în combaterea acestui flagel  pandemic care a cuprins omenirea ( ajutorarea familiilor mai nevoiașe, măști, mănuși, dezinfectanți pentru instituțiile de pe raza comunei…)  Acum  când lucrurile încep să se așeze și încet, încet,  revenim la normal nu o să las sportul de izbeliște, mai ales că avem atâta tradiție în acest domeniu. O să revenim la activitatea sportivă, susținem performanța, suntem pe primul loc și dorim să continuăm. Băieți aceștia au fost afectați și ei, ca noi toți de această pandemie și trebuie să simtă că suntem alături de ei. Nu trebuie să renunțăm la susținerea clubului,  eu zic că până la finalul lunii iunie vom veni cu un sprijin financiar mai ales că noi suntem fondatori a acestui club sub noua formă de organizare. Chiar săptămâna ce vine, după ce voi vedea cifrele să vedem până unde putem merge și unde ne putem încadra în buget, lucru nu tocmai simplu. Cert este că vom avea susținere financiară. Poate nu va fi același buget, pentru că nu are cum, dar promit că vom fi aproape de valoarea inițială pentru ca băieții conduși de Mutică să poată să-și termine treaba începută atât de bine„, a spus edilul comunei în final.  Se știe că Marian Toader este un mare iubitor de sport activând încă de la juniori sub culorile alb – roșii a Victoriei,  iar câteva sezoane a fost unul din fundașii de bază ai echipei de seniori. Nici acum nu s-a oprit din mișcare, cum îi place să spună, și poate fi văzut  aproape seară de seară pe pista stadionului Gloria din Arad la alergări și exerciții de întreținere.

Urmare a declarării stării de urgență și a întreruperi pe toată această perioadă a campionatelor pe teritoriul României, Victoria Zăbrani a rămas fără banii din tranșe care trebuia să vină de la Consiliul Local.

Secretarul Consiliului de administrație Eugen Miculiț a spus că, clubul  nu avea cum să aibă rezerve financiare pentru că este un club de drept public și primim bani în tranșe cât să ne acoperim cheltuielile. „Noi suntem un club de drept public căruia i se alocă bani de la bugetul local pe care îi putem cheltui cu anumite restricții. E foarte greu să îți menții un buget în care să poți să economisești niște bani sponsorii nu se prea înghesuie la un club mic de la țară.  Cu  bani pe care ni se alocă de Consiliul Local trebuie să întreținem 4 echipe de fotbal în care activează peste 90 de sportivi. Cu toate acestea noi am fost cu bani la zi și față de sportivi și față de AJF Arad, ba mai mult avem deja plătit în avans arbitrajul pentru acest final de campionat, care din păcate nu știm dacă se va mai putea încheia. Datele care ne vin de la instituțiile de specialitate nu sunt prea încurajatoare în acest sens.”

Victoria Zăbrani  este pe primul loc în această ediție a Ligii 4 după 15 etape jucate cu un record de 10 victorii consecutive, lucru pe care acest club nu la mai realizat de-a lungul istoriei sale la asemenea nivel. Din păcate situația este confuză în continuare nu știm ce se va întâmpla mai departe. Așteptăm un semn de la forurile conducătoare,  singurul lucru cert este că, campionatele de copii și juniori au fost înghețate primele. După  care a urmat Liga 5 și 6 iar la Liga 4 trebuie să mai așteptăm pentru a vedea ce va fi.