UTA și FCC Baschet Arad au rămas fără finanțare din partea Primăriei, clubul de polo AMEFA e pe modul „desființare”; locuitorii de pe Insula Mureșului n-au ce să mai pomenească nici măcar de studiul de fezabilitate, darămite de pod, proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Cosiliului Local Municipal Arad ce vizează aceste obiective fiind RETRASE DE LA FINANȚARE astăzi.

Călin Bibarț, vechiul primar interimar și noul ales și-a luat concediu,

evitând să explice de ce proiectele puse pe ordinea de zi săptămâna trecută nu mai sunt valabile sau nu mai au temei legal acum, „cu sacii în căruță” fiind.
Au mai fost tăîiate de la finanțare proiectele „Modernizare și extinderea sistemului de iluminat public în Municipiul Arad” (6.000.000 lei), „Documentația pentru înlocuirea și modernizarea elementelor de joacă din parcuri” (80.000 lei), „Asigurarea de utilități (apă, canal) și drumuri în Zona Industrială Nord Arad-Extindere” (357.000 lei), „Studiu de fezabilitate Amenajare toalete publice în municipiul Arad, 5 locații” (20.000 lei),  „Documentația pentru închiderea platformelor gospodărești (-160.000 lei), „Stații de încărcare pentru autovehicule elecrice” (165.000 lei) și „Reabilitare rampe și scări de acces pe digul Mureșului în Municipiul Arad” (18.000 lei).

„Grosul banilor” rămași au fost redirecționați la „Cultură, Recreere și Religie”, unde bugetul s-a majorat cu 6.000.000 lei pentru sport (probabil un truc financiar pentru ca UTA și FCC Baschet să primească, totuși, sumele pentru care fosta și actuala administrației s-a angajat în fața alegătorilor).

Nu mai departe de ieri, Primăria Municipiului Arad anunța într-un „oficios” că:

Dacă pentru echipa de baschet autoritățile locale au pregătit suma de 600.000 de lei, Asociația Fotbal Club UTA Arad va primi două milioane. Potrivit celor două proiecte de hotărâre, finanțările se vor derula prin Centrul Municipal de Cultură, sumele fiind prevăzute la capitolul „Cultură, recreere și religie”. Sumele  vor fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor necesare desfășurării activității competiționale. „Finanțarea acordată în condițiile stabilite prin prezenta hotărâre se va reduce corespunzător în cazul în care în perioada pentru care s-a acordat finanțarea, prin acte normative sau administrative, se dispune anularea, încetarea sau suspendarea competițiilor, sau modificarea activității sportive ce face imposibilă desfășurarea acțiunilor din domeniul sportiv. Reducerea finanțării se va dispune de către Centrul Municipal de Cultură Arad prin decizia acestei instituții, ce devine parte componentă a contractului de finanțare nerambursabilă.”

***

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Ultima ședință ordinară a Consiliului Local cu actuala componență

Aproape 40 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal din luna septembrie. Rectificarea bugetară, aprobarea contractului de închiriere a imobilului de pe strada Mihai Eminescu unde iși vor desfășura orele de curs elevii Colegiului Național Elena Ghiba Birta pe durata derulării lucrărilor de reabilitare a clădirii de pe Bvd. General Dragalina și aprobarea protocolului încheiat între Municipiul Arad şi Asociaţia RUBIO PRO COPILĂRIE PRO VIAŢA care s-a angajat să reabiliteze și să modernizeze ansamblu fântână „Cap de leu” din Parcul Eminescu sunt doar câteva dintre proiectele supuse votului aleșilor locali miercuri, 30 septembrie 2020. De departe cele mai așteptate proiecte au fost cele privind acordarea sprijinului financiar promis Clubului Sportiv Baschet Arad și Asociaţiei Fotbal Club UTA Arad. Proiectele de hotărâre respective au fost retrase motivat de pe ordinea de zi.

„Noi am cerut la un moment dat un punct de vedere Consiliului Concurenței. Am primit acest răspuns în data de 19 septembrie și este unul negativ. Dacă am atribui direct sumele celor două cluburi sportive, ar trebui să cerem avize de la Uniunea Europeană. În aceste condiții am considerat că cel mai simplu ar fi să le acordăm în baza Legii 350/2001. Am avut rectificare bugetară, sumele promise sunt deja în contul Centrului Municipal de Cultură.”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Ionel Bulbuc.

Și tot azi au fost validați consilierii locali Csilla Aur și Loredana Stăniș. Cele două doamne consilier vor intra în exercițiul mandatului doar după depunerea jurământului, cel mai probabil cu ocazia următoarei ședințe a Consiliului Local Municipal Arad.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Critic Arad, 30 septembrie 2020 5:11