Există o soluţie pentru ca şcolile să fie deschise iar localităţile să nu fie blocate inutil, din cauza Covid-19. Şi se poate aplica în fiecare localitate din România: testare în masă şi izolarea celor bolnavi. PRO România îşi asumă ca misiune testarea „pentru absolut toţi românii”, decontarea tuturor testelor, oriunde ar fi acestea făcute, dar şi a medicamentelor pentru COVID-19. Este posibil şi este mai ieftin să testăm rapid, apoi cu teste de acurateţe mai mare, decât să închidem localităţi, şcoli, afaceri, din cauza incompetenţei şi lipsei de iniţiativă a Guvernului PNL.

Victor Ponta a dat un exemplu, valabil pentru toată ţara. „Dr. Adina Alberts face azi la Slobozia ceea ce autorităţile refuză să facă – testează cu teste rapide şi accesibile ca preţ! Tot oraşul este blocat de Guvern – dar nimeni nu testează – nimeni nu ştie de ce – şi cât timp! La fel şi multe alte localităţi!

Din cei 100 testaţi 4 trebuie să mai facă şi un test PCR şi, dacă se confirmă pozitivi, să se izoleze, ceilalţi 96 ar putea să meargă la muncă, la şcoală, să ducă o viaţă relativ normală!

Acest experiment demonstrează că, în acest moment, ţinem oraşe întregi blocate, sute de mii de români, şcoli şi pieţe închise – DEGEABA! Doar ca să acoperim incompetenţa Guvernului – şi ca să păcălească oamenii până pe 6 Decembrie la Alegeri! După Alegeri – POTOPUL !

Eu, Victor Ponta – şi noi, PRO România ne luptăm pentru Programul Naţional de Testare: diminuăm Pandemia – deschidem şcolile – salvăm Economia!”, a scris Victor Ponta pe o reţea de socializare.

Se poate trece şi altfel peste problema Covid-19, fără restricţii inutile, cu şcolile deschise aşa cum se întâmplă în aproape toate ţările, cu economia funcţională şi cu locurile de muncă păstrate şi venituri decente pentru oameni. PRO România susţine testarea în masă, prin care de fapt economisim bani, prin efectele produse.