Subsemnatul, Formanek Cazimir Iuliu, prin prezenta doresc sa reclam incompetenta totala a personalului DSP si a conducerii DSP care face ancheta epidemiologica si transmiterea defectuoasă a informațiilor catre alte instituții cum ar fi Politia pentru ca aceasta sa faca verificările la locația declarată a carantinarii.

1. Decizia de carantinare (8819/ 04.12.2020) a lui Formanek Ludmila Iuliana a fost trecuta adresa de domiciliu chiar daca de declarat s-a declarat o alta locație de reședință dupa contactul direct cu Subsemnatul, N. Gogol, Bl. 7, Sc. B, ap. 5 in consecință nu poate vota din cauza erorii si in urma Deciziei completata gresit ransmisă la BEJ.
2. Pe raportul medical al raportului testului din 02.12.2020 este trecut un alt număr de telefon chiar daca pe buletinul de analiza „echivoc” (663901 / 28.11.2020) este trecut numărul corect.
3. Rezultatul de pe buletinul de analize 663901 / 28.11.2020 a ajuns la medicul de familie doar in data de 3. decembrie, dupa 5 zile de la recoltare. Practic si in acest timp, Formanek Ludmila s-a aflat în izolare.
 
4. Datele despre locul carantinarii sunt trimise gresit Politiei si cu întârziere. Eu am fost verificat prima data de catre aceștia in data de 29 noiembrie, la 3 zile de la primirea rezultatului pozitiv. Am fost verificat la domiciliu zilnic când in fapt sunt la o alta resedinta conform declarației facute în ancheta epidemiologica. Se pot cere si foile de pe masina in care se afla echipajul pentru dovada ca informația e scrisa cu pixul de catre agenți.
 
5. In anchetele epidemiologice se cer CNP-urile (informații protejate la care au acces doar autoritatiile) contactelor directi in loc sa se ceara numărul de telefon și contactarea acestora direct pentru masurile de izolare si/sau carantinare.
 
6. Pe deciziile de carantinare sunt trecute ca date de de început a izolării data primirii rezultatului pozitiv in conditia in care izolarea s-a produs de la contactarea medicului de familie si comandarea testului PCR pentru confirmare sau informare a infectării cu Corona Virus. Nu este posibil ca daca vine rezultatul dupa 10 zile pozitiv de exemplu ca măsură de izolare sa se ia de la data primirii rezultatului.
 
7. La evaluarea medicala pacienții sunt transportați cate 3-4 persoane de la Sectia Boli Infecțioase Covid Expo INt. cu ambulante in care este frig și in care nu se respecta distanțarea fizica între pacienți pentru CT la Spitalul Județean unde se așteaptă afara in frig sau intr-un cort gonflabil in care de asemenea nu este nici un dispozitiv de încălzire. Cred ca ar fi mai inteligent sa se cumpere un aparat CT second hand care sa deservească aceasta procedura direct la Expo Arad iar pacienții sa nu mai fie transportati. Astfel prin banii economisiți cu transportul se compensează cu cumpărarea aparatului CT.
 
8. La externare se emite o scrisoare medicala insa nu si o rețetă pentru tratamentul de efectuat. Aceasta întârzie tratamentul deoarece trebuie apelat la medicul de familie pentru emiterea unei rețete pentru ca farmaciile nu eliberează medicamente doar pe baza Scrisorii medicale.. Se poate rezolva cu emiterea unei rețete.
 
9. La secția Boli Infecțioase Covid Expo Int. ușile nu se inchid si întra frigul. Se pot repara noaptea in timp ce nu sunt pacienti in locație de catte departamentul tehnic. De asemenea la toalete apa calda nu funcționează si de asemenea nu sunt dispozitive de încălzire în acele spatii.
 
10. Inspecția la dispozitivele PSI este expirată la secția Covid de la Expo INt. chiar si din 2019.
 
Rog anchetarea evenimentelor si schimbarea procedurilor pentru a avea o îmbunătățire in prelucrarea informatiilor si a îmbunătățirii condiției pacienților infectați cu Covid-19
 
Atașat va transmit documentele cat si poze care prezintă situațiile enumerate mai sus.

 

Cazimir Formanek