Că majoritatea milițienilor de la locală, gardieni publici dacă vreți, au fost angajați pe diverse criterii mai puțin ortodoxe, ca să nu le zicem altfel, o știți prea bine. Că salariile acestora sunt mult mai mari decât ale polițiștilor de la Poliția Națională nu credem că mai este necesar să o spunem. Că Poliția Locală este plătită din banii arădenilor, plătitori de taxe și impozite locale o știe de la cel cu țâța-n gură, până la cel cu barba sură. Nu mai repetăm faptul că toată această „adunătură” este condusă de către Adrian Toma (foto), fost șef al SRI Arad, în prezent posesor și de pensie specială și de salariul de comandant al Direcției Generale a Poliției Locale Arad. Și cum nu ar fi fost de ajuns acesta și-a mai racolat, chiar zilele trecute (dacă informațiile noastre sunt corecte), foști colegi pensionari de la „secu” pe care i-a făcut șefi de Servicii la DGPLA.

După această succintă introducere trecem la subiectul pe care ni l-am propus să vi-l aducem spre știință. Credem că este inutil să vă mai spunem că, beneficiind de tehica auto din dotare, Duster-uri, Logan-uri de ultimă generație, milițienii de la locala lui Bibarț vânează șoferii care nu parchează, din motive obiective (lipsa locurilor de parcare), nu tocmai legal. Aplică amenzi, după care anunță RECONS-ul să vină să ridice autoturismele respective. Să mai încaseze și RECONS-ul bani, că doar e și ea firma care suge bani de la Primărie, deci de la arădeni. Apropo, știți câți angajați are RECONS-ul, cât sunt salariile? Și mai știți că RECONS administrează parcările din Arad (zilele astea vor mai avea 3600 de locuri în plus de taxat), că are în administrare Ștrandul „Neptun” (spațiile comerciale, căsuțele etc.), patinoarul din Subcetate, plus alte locuințe și localuri de unde încasează  taxe, chirii etc. care nu sunt tocmai mici. Și, apropo, din câte se aude va mai primi în administrare și noul bazin de înot din Subcetate.

După ce faceți niște calcule vă veți putea da seama cam ce sume uriașe de bani intră, lunar, în „buzunarul” firmei RECONS, pe spatele arădenilor plătitori de taxe, impozite, amenzi etc. Și asta pentru a susține angajați, clientelă de partid, neamuri, nemoșaguri, pile etc..

Și acum să schimbăm puțin nota și să trecem la ceva mai vesel. Conform informațiilor pe care le deținem, într-una din zilele trecute, cum le este obiceiul, cei de la Poliția Locală au zărit un autoturism care nu avea tichet de parcare. Au aplicat o amendă și i-au chemat pe cei de RECONS să o ridice, ceea ce s-a și întâmplat. Numai că mașina respectivă era una de filaj a SRI-ului!!! În urma unor discuții purtate cu ușile închise problema s-a rezolvat, nu înainte de a interveni manajerul municipiului Arad, Bogdan Boca falimentarul (cum l-au numit unii dintre colegii noștri de breaslă). Cel care le-a spus celor de la SRI ca data viitoare când vor mai parca mașini de filaj să i se comunice și lui locul și numărul de înmatriculare al autovehiculelor respective! Vă dați seama cât de… manajer falimentar are Aradul, până unde l-a dus mintiuța lui? Să ceri SRI-ului să se deconspire. Și când te gândești că elementul ăsta, membrișor PNL, a fost pus de Falcă, Bibarț etc. pe funcția de city manager, funcție cel puțin egală cu a primarului și de unde poți ieși la pensie. Vai și amar de noi, arădenii, și de comuna noastră Arad! Dar, noi i-am votat, deci ne merităm soarta.

Adri N. TOMA   

Foto. Digi24 (fb) 

1 COMENTARIU

  1. E simplu, nu mai ridica masini cu geamuri fumurii 100% si pe geamurile din fata si sunt siguri ca ele raman pe pozitie si asculta incontinuare tot, ce se vorbwste pe octavian goga 🙂

Comments are closed.