Cea mai tare, „ever”, jurnalistă de investigații, dezvăuiri, avioane etc., din Arad, „justițiara” presei scrise arădene este fără îndoială Ioooooana Cooostaș. Cel puțin așa susține ea. Pardon, EA! În urmă cu câțiva ani, colegi de-ai noștri de la ziarul Incisiv de Prahova au avut curajul să arată adevărata față e elementului despre care vorbim (am reprodus și noi pasaje interesante din acel articol). Individa respectivă care, în primul rând face de cacao ziarul pentru care lucrează, se laudă în stânga și în dreapta, celor care mai au nervi să o asculte sau chiar vor să se distreze, că ea taie și spânzură în justiția din vestul țării, pe la parchete, judecătorii, poliție. Bunăoara, după ce s-a exprimat că a reușit să-i „execute” pe câțiva, alții vor mai urma, și nu se va lăsa până când nu va pune pe cine vrea EA în fruntea Inspectoratului Județean de Poliție Arad. Asta după ce nu a reușit să ajungă nici măcar „purtător de vorbe” la instituția în cauză. Cel puțin așa sperat și poate mai speră.

Acum, după propriile-i spuse, comuniștii noștri securiști ne-a informat prompt, Johanna Costaș ar vrea, nici mai mult, nici mai puțin, decât să intre în avocatură, în Baroul Arad! Nu este de râș. stimați cititori comuniști ai foii noatre, ci mai degrabă e de plâns! Baroul Arad a ajuns să fie loc de refugiu pentru orice… pentru oricine care visează cai verzi pe pereți? „Domnișoară, ce vă  recomandă?” Vă invităm să revedeți filmele cu Brigada Diverse, să vă dați seama ce o recomandă.

Așa cum ziceam, nu este de râs. Dar, dacă nu ar exista cineva, sau poate chiar mai mulți, să-i dea nas, poate și-ar mai reveni și presa arădeană. Că la ce asistăm acum, unii se cred mari „jurmafliști” – vorba regretatului istoric, critic de artă și scriitor și ziarist domnul Horia Medeleanu – dacă știu să apese pe niște bumbi la tastatură. Că cerneala, fie că nu a avut, fie au băut-o. Cât despre pix, rupea și/sau rupe hârtia cu el.

Așteptăm cu nerăbdare alte aberații ale individei în cauză, că ne plac. Cu atât mai mult cu cât primim tot mai multe amenințări. Oare șefii ei de la ziar știu în ce scop folosește „foaia” și site-ul la care lucrează?

Călin M. BULZAN 

https://flacara-rosie.ro/2021/03/06/va-avea-ipj-arad-un-nou-purtator-de-cuvant/

https://flacara-rosie.ro/2021/03/15/deontoloaga-ioana-costas-vedeta-nationala/

https://flacara-rosie.ro/2021/04/05/costas-esti-platita-sa-face-jurnalism-sau-sa-mergi-martor/

https://flacara-rosie.ro/2021/06/08/biroul-fostului-sef-al-ipj-arad-sala-de-asteptare-pentru-justitiara-presei-aradene-ioana-costas/