CFR Cluj – UTA 0-0
Mulți dintre noi ne-am bucurat în sinea noastră după ce Ovidiu Hațegan îl elimina pe Bălgrădean, portarul CFR-ului la finalul meciului din etapa trecută. Bine, la fel de mult ne-am bucurat și tot în sinea noastră, și la prima eliminare , cea a căpitanului de echipă clujean, Camorra, două piese ( ne gândeam noi atunci) deosebit de importante din componența lotului clujean.
Marți a avantajat-o pe UTA , cât de cât, doar lipsa lui Camora, pe partea acestuia desfășurându-se majoritatea acțiunilor mai periculoase ale jucătorilor arădeni, în schimb, înlocuitorul lui Bălgrădean, tânărul Otto Hindrich, a făcut minuni în poarta gazdelor.
La fel ca și Iacob , în cea a UTA-ei, deși, uneori, barele i-au devenit aliate goalkeeper-ului arădean. Iacob a dovedit că este un portar valoros, cu reflexe extraordinare, care știe să și iasă la centrări, în ciuda multor critici (unele pe bune) adresate lui la alte meciuri.
Una peste alta, a fost seara portarilor, a fost rezultatul dictat , în mare parte de evoluțiile celor doi.
Cei care au vizionat meciul pe Digi sport au avut mereu impresia că CFR Cluj este echipa ardeleană ( după spusele reporterilor), iar UTA ar fi o echipă din Dobrogea , Moldova sau Oltenia. Ciudat. Ceea ce au demonstrat cele două combatante în evoluția lor de marți, a fost fair-play-ul ardelean. Nu simulări, nu intrări necontrolate răzbunătoare, nu discuții contradictorii cu arbitrul Costreie , denumire pur ardelenească ( buruiana dăunătoare dintre culturile agricole).
De asemenea un duel , zic eu, civilizat al galeriilor, cu un impact auditiv mai puternic al suporterilor arădeni. Concluzia, ambele echipe au fost din Ardeal.
Revenind la meci, Ionuț Badea a avut curajul să înceapă meciul cu Isac. Aplauze pentru această hotărâre, deși talentatul jucător al UTA-ei nu s-a ridicat la nivelul aptitudinilor sale, bineînțeles că datorită meciurilor puține avute până acum. După părerea mea, va fi următorul jucător arădean care va urca pe trambulina transferurilor , după Miculescu.
David Miculescu a demonstrat că este diamantul echipei, neșlefuit încă în totalitate. Acțiunile sale, felul de a controla mingea, personalitatea puternică, tehnica deosebită , mai ales în acțiunile de ”unu contra unu”, jocul de cap, toate îl fac să fie dorit de mai multe echipe, iar UTA-ei îi va fi tot mai greu să-l păstreze.
Roger, jucătorul asupra căruia au fost , marți, țintuite cele mai multe priviri ( atât clujene , arădene cât și ale altor surse) , a dorit să demonstreze celor din Arad, că va fi devotat UTA-ei atâta timp cât e înțelegerea, iar celor de la CFR, că este loial echipei la care încă evoluează neștirbind cu nimic încrederea pe care clujenii o au pentru el. Nu i-a reușit cântărind măsura arătată în partida trecută contra lui Sepsi cu cea de ieri. A ” arat” terenul, dar..
Batha, a fost din nou, micul atom , inepuizabil, pe toată durata partidei, împărtășindu-și împreună cu noi dezamăgirea ratării oportunității de a pune ” cireașa pe tort”, la lovitura liberă indirectă din apropierea careului de 5,5 m al gazdelor.
De ” Sfânta Treime ” a apărării noastre ( Iacob, Erico și Benga) nu mai scriu nimic, doar că la strălucirea evoluției celor trei a contribuit și Vukcevic până la epuizare.
A fost doar 0-0, bucuroși într-un fel, dar sincer, mâhniți că nu am putut câștiga , acolo unde multă lume nu credea și, într-un moment în care CFR-ul avea și ea mare nevoie de puncte.
Minunea așteptată de UTA , gândindu-ne la play-of , rămâne doar în jocul rezultatelor, pentru că pentru întâlnirile proprii , echipa este pregătită, este pe val, mânată din spate de ( repet a câta oară) o galerie ardelenească, din ce în ce mai cultă, recunoscută și admirată și de adversarii elevilor lui Ionuț Badea.
Am prieteni , fani Dinamo. Sunt sigur , că după meci , le voi putea spune ” Îmi pare rău”.
Pe duminică!
Ioan HAMZA