Delegația Universității „Aurel Vlaicu” din Arad se află, zilele acestea, în Republica Moldova. Rectorul UAV, Ramona Lile, însoțită de directorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, Ovidiu Toderici, au avut o serie de întrevederi cu rectorii a trei universități din Moldova, în vederea stabilirii unor parteneriate.

Din delegația arădeană a făcut parte și Cristian Denis Bot, consilierul primarului municipiului Arad.

În acest tur de forță, reprezentanții Aradului au fost însoțiți de către Iurie Calestru, directorul Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova, și Elena Mărgineanu, membră a Consiliului de administrație (IDEP).

Trei universități, multe oportunități

Rectorul UAV  a vizitat Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” unde a avut o întrevedere cu rectorul USMF, prof. Emil Ceban. Discuțiile s-au axat pe identificarea și dezvoltarea unor proiecte comune pentru atragerea fondurilor europene.

Programul vizitei în Republica Moldova a inclus și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău unde delegația arădeană a avut întrevedere cu rectorul universității, Alexandra Barbăneagră și prorectorul cu activitatea științifică și relații internaționale,  Ludmila Armașu.

Rectorul UAV a discutat, de asemenea, despre oportunitățile unor colaborări viitoare, cu rectorul Universității Libere Internaționale,  Ilian Galben.

„Am avut un program foarte încărcat, dar fiecare întrevedere a deschis  noi perspective, noi oportunități. Toate discuțiile s-au concentrat pe dezvoltarea unor colaborări care să ne permită accesarea fondurilor europene. Ne-am bucurat că alături de noi a fost și dl Denis Bot, consilierul primarului Aradului, și suntem convinși că acesta este un bun început pentru dezvoltarea unor relații bilaterale. Am lansat invitația rectorilor de a ne vizita la Arad și cred, că fiecare întâlnire, ne va aduce mai aproape de ținta noastră comună: accesarea fondurilor europene” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.