La finele săptămânii trecute, Sala festivă a Senatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare la festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, doamnei profesor Constanța Popescu.

Profesori, doctoranzi, foști studenți, prieteni au fost prezenți la Arad pentru a asista la ceremonia de acordare a înaltului titlu academic.

Personalitate complexă, plină de energie, mereu dornică să se autodepășească ,doamna Constanța Popescu reprezintă un model de dascăl pe care orice tânăr și l-ar dori să-l întâlnească măcar o dată pe parcursul vieții de student.

„Prof.Univ. Dr. Constanța Popescu este un remarcabil dascăl, un pedagog desăvârșit cu o bogată activitate științifică, apreciată la nivel național și internațional. Activitatea sa intelectuală este dublată de o activitate managerială intensă, domnia sa contribuind la dezvoltarea instituțională a Universității „Valahia” din Târgoviște. Este o personalitate de prestigiu a învățământului superior economic care va aduce un plus valoare comunității academice a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Ne bucurăm să onorăm reușitele acestei personalitățile care aduce cinste mediului universitar și să o primim în comunitatea noastră academică”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Din comisia de Laudatio au făcut parte: Prof.univ.dr. Maria Negreponti-Delivanis, Universitatea Macedonia din Salonic, Grecia, Prof.univ.dr. Valeriu Ioan Franc, Academia Română și Prof.univ.dr.habil. Leonardo Badea, Academia de Studii Economice București, Viceguvernator al Băncii Naționale.

Președintele comisiei a fost prof.univ.dr Ioan Radu, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.