La Gyula, oraş turistic din Ungaria, în care se regăsesc intituţii importante ale comunităţii istorice româneşti din Ungaria şi unde zeci de mii de români îşi petrec vacanţele, începând cu jumătatea lunii februarie, un afiş publicitar de mari dimensiuni invită pe toţi cei intersaţi să viziteze municipiul Timişoara, care în acest an  poartă cu mândrie titlul de “Capitală Culturală Europeană”.
Afişul este amplasat pe str. Timişorii 55 (Temesvar Utca 55), din Gyula şi prezintă o superbă imagine a Pieţii Unirii din Timişoara, împreună cu sintagma “În 2023, toate drumurile duc la Timişoara”, (“2023 – ban minden ut Temesvarra vezet.”).


Consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a asistat la inaugurarea acestui panou care promovează Timişoara. În urma dialogului diplomatului român cu dl. Ovidiu Megan, directorul executiv al Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală 2023, a reieşit idea de a promova şi la Gyula, în acest fel, acest proiect. Parteneriatul dintre  Consulatul General al României la Gyula şi Asociaţia Timișoara Capitală Culturală 2023, a dus la realizarea acestui proiect, la realizarea căruia a contribuit compania românească Vital Vision View.